Blogul Laura's Sweets s-a alaturat cu entuziasm campaniei "Stop risipei alimentare". Iata prima sa experienta din cadrul acestei initiative de constientizare a fenomnenului risipei alimentare:
Nu este un secret faptul ca, de vreo cativa ani incoace, aleg variante mai sanatoase, naturale, cat mai mult preparate in casa si tot asa. Am invatat multe in ultimii ani, am invatat sa prepar branzica de casa, pastrama, iaurt, unt. Singurul inconvenient era valabilitatea.
In lipsa unor substante aditive, obtinute chimic, care sa conserve si sa prelungeasca valabilitatea alimentelor obtinute in casa, acestea se deteriorau relativ repede. De aici si pana la a arunca ce ramanea din ele, neconsumate fiind in scurt timp, nu a fost decat un pas, si inca unul mic chiar.
Spun era, la trecut, intrucat, de curand, si-a facut loc in viata si in bucataria mea, nimeni altul decat FoodSaver, liderul de piata pe produse de nisa. O sa va intrebati ce este FoodSaver? :))) Nu exagerez deloc cand spun ca FoodSaver reprezinta solutia grozava la prelungirea valabilitatii alimentelor pregatite in casa, acest lucru fiind posibil prin ambalarea in vid a acestora. Nu este un moft sau o fita de moment, ci chiar o solutie practica si sigura, care constituie o investitie desteapta, si veti intelege de ce. Se stie ca in prezenta aerului, alimentele sufera transformari fizice si chimice, iar prospetimea lor dispare.
Ce face FoodSaver in aceasta situatie? Le priveaza de aer, le ambaleaza in vid, in conditii de igiena maxima, iar durata de pastrare a prospetimii alimentelor este de pana la 5 ori mai mare decat in mod obisnuit.
Grozav, asa veti spune! Asa am spus si eu, mai ales ca pot continua sa prepar bunatatile in propria mea bucatarie. Eu le pregatesc, FoodSaver le ambaleaza in vid, iar noi toti ne bucuram de ele mult mai mult timp, insa cu adevarat formidabil este faptul ca nu mai aruncam nimic la cos. Astazi va arat ce bunatate am pregatit si cum a reusit FoodSaver sa protejeze mai mult timp preparatul meu, astfel ca noi sa ne bucuram mai mult de prospetime si gust. Din carne proaspata, marinada de casa, am facut o pastramioara excelenta. Am feliat cateva portii pe care le-am vidat in caserola, iar restul l-am vidat in punga. Am depozitat in frigider.
Aparatul este usor de manevrat, vidarea se realizeaza extrem de repede, iar produsul capata protectie si isi pastreaza astfel proprietatile fizice si nutritive. Dupa experienta mea pot sa spun ca FoodSaver chiar este de un real ajutor, plus ca, din punctul meu de vedere, realizez economii semnificative. Mai multe informatii despre produsele FoodSaver, puteti gasi pe site.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaA iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!
Rulada cu sunca si branza de capraPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii