Blogul Laura's Sweets s-a alaturat cu entuziasm campaniei "Stop risipei alimentare". Iata prima sa experienta din cadrul acestei initiative de constientizare a fenomnenului risipei alimentare:
Nu este un secret faptul ca, de vreo cativa ani incoace, aleg variante mai sanatoase, naturale, cat mai mult preparate in casa si tot asa. Am invatat multe in ultimii ani, am invatat sa prepar branzica de casa, pastrama, iaurt, unt. Singurul inconvenient era valabilitatea.
In lipsa unor substante aditive, obtinute chimic, care sa conserve si sa prelungeasca valabilitatea alimentelor obtinute in casa, acestea se deteriorau relativ repede. De aici si pana la a arunca ce ramanea din ele, neconsumate fiind in scurt timp, nu a fost decat un pas, si inca unul mic chiar.
Spun era, la trecut, intrucat, de curand, si-a facut loc in viata si in bucataria mea, nimeni altul decat FoodSaver, liderul de piata pe produse de nisa. O sa va intrebati ce este FoodSaver? :))) Nu exagerez deloc cand spun ca FoodSaver reprezinta solutia grozava la prelungirea valabilitatii alimentelor pregatite in casa, acest lucru fiind posibil prin ambalarea in vid a acestora. Nu este un moft sau o fita de moment, ci chiar o solutie practica si sigura, care constituie o investitie desteapta, si veti intelege de ce. Se stie ca in prezenta aerului, alimentele sufera transformari fizice si chimice, iar prospetimea lor dispare.
Ce face FoodSaver in aceasta situatie? Le priveaza de aer, le ambaleaza in vid, in conditii de igiena maxima, iar durata de pastrare a prospetimii alimentelor este de pana la 5 ori mai mare decat in mod obisnuit.
Grozav, asa veti spune! Asa am spus si eu, mai ales ca pot continua sa prepar bunatatile in propria mea bucatarie. Eu le pregatesc, FoodSaver le ambaleaza in vid, iar noi toti ne bucuram de ele mult mai mult timp, insa cu adevarat formidabil este faptul ca nu mai aruncam nimic la cos. Astazi va arat ce bunatate am pregatit si cum a reusit FoodSaver sa protejeze mai mult timp preparatul meu, astfel ca noi sa ne bucuram mai mult de prospetime si gust. Din carne proaspata, marinada de casa, am facut o pastramioara excelenta. Am feliat cateva portii pe care le-am vidat in caserola, iar restul l-am vidat in punga. Am depozitat in frigider.
Aparatul este usor de manevrat, vidarea se realizeaza extrem de repede, iar produsul capata protectie si isi pastreaza astfel proprietatile fizice si nutritive. Dupa experienta mea pot sa spun ca FoodSaver chiar este de un real ajutor, plus ca, din punctul meu de vedere, realizez economii semnificative. Mai multe informatii despre produsele FoodSaver, puteti gasi pe site.
Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiAlaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie
Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta videoPentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt....
Gulas ungurescCea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...
Tarta cu prune si scortisoaraUn deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...
Dulceata de ardei iutiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseSe maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...
Saratele cu chimenIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii