Blogul Laura's Sweets s-a alaturat cu entuziasm campaniei "Stop risipei alimentare". Iata prima sa experienta din cadrul acestei initiative de constientizare a fenomnenului risipei alimentare:
Nu este un secret faptul ca, de vreo cativa ani incoace, aleg variante mai sanatoase, naturale, cat mai mult preparate in casa si tot asa. Am invatat multe in ultimii ani, am invatat sa prepar branzica de casa, pastrama, iaurt, unt. Singurul inconvenient era valabilitatea.
In lipsa unor substante aditive, obtinute chimic, care sa conserve si sa prelungeasca valabilitatea alimentelor obtinute in casa, acestea se deteriorau relativ repede. De aici si pana la a arunca ce ramanea din ele, neconsumate fiind in scurt timp, nu a fost decat un pas, si inca unul mic chiar.
Spun era, la trecut, intrucat, de curand, si-a facut loc in viata si in bucataria mea, nimeni altul decat FoodSaver, liderul de piata pe produse de nisa. O sa va intrebati ce este FoodSaver? :))) Nu exagerez deloc cand spun ca FoodSaver reprezinta solutia grozava la prelungirea valabilitatii alimentelor pregatite in casa, acest lucru fiind posibil prin ambalarea in vid a acestora. Nu este un moft sau o fita de moment, ci chiar o solutie practica si sigura, care constituie o investitie desteapta, si veti intelege de ce. Se stie ca in prezenta aerului, alimentele sufera transformari fizice si chimice, iar prospetimea lor dispare.
Ce face FoodSaver in aceasta situatie? Le priveaza de aer, le ambaleaza in vid, in conditii de igiena maxima, iar durata de pastrare a prospetimii alimentelor este de pana la 5 ori mai mare decat in mod obisnuit.
Grozav, asa veti spune! Asa am spus si eu, mai ales ca pot continua sa prepar bunatatile in propria mea bucatarie. Eu le pregatesc, FoodSaver le ambaleaza in vid, iar noi toti ne bucuram de ele mult mai mult timp, insa cu adevarat formidabil este faptul ca nu mai aruncam nimic la cos. Astazi va arat ce bunatate am pregatit si cum a reusit FoodSaver sa protejeze mai mult timp preparatul meu, astfel ca noi sa ne bucuram mai mult de prospetime si gust. Din carne proaspata, marinada de casa, am facut o pastramioara excelenta. Am feliat cateva portii pe care le-am vidat in caserola, iar restul l-am vidat in punga. Am depozitat in frigider.
Aparatul este usor de manevrat, vidarea se realizeaza extrem de repede, iar produsul capata protectie si isi pastreaza astfel proprietatile fizice si nutritive. Dupa experienta mea pot sa spun ca FoodSaver chiar este de un real ajutor, plus ca, din punctul meu de vedere, realizez economii semnificative. Mai multe informatii despre produsele FoodSaver, puteti gasi pe site.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaCred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui...
Lichior de anasonIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii