Simona's Passion Blog ne ofera o solutie simpla pentru situatiile in care gatim mai mult decat familia noastra poate consuma. Evitam astfel sa aruncam mancare, in care investim timp, pasiune, dar si resurse. Haideti sa vedeti cat de simplu ne arata Simona ca poate fi sa spunem "Stop risipei alimentare", sa pastram si sa economisim!
In plus, ne bucuram datorita Simonei si de reteta unei mancari delicioase:
Am descoperit cum pot pastra mancarea gatita mai mult timp, cu niste ajutoare foarte utile: casterolele aparatului de vidat FoodSaver.
Prin vidare se prelungeste perioada de prospetime a alimentelor, inclusiv a mancarurilor gatite pe care nu le putem consuma intr-un timp scurt.
Eu am vidat extrem de simplu o mancare de pipote cu praz si masline, a carei reteta v-o ofer cu drag:
Ingrediente * 700 g pipote * 500 g praz * 2 legaturi ceapa verde * 100 g rosii * 50 ml vin alb * masline negre * cimbru * sare de mare * piper Mod de preparare Pipotele se curata, se spala si se fierb in apa cu putina sare. Intr-o tigaie se incinge putin ulei,se pune prazul si ceapa verde spalate si tocate marunt, rosiile si se lasa la foc mic pana cand acestea se inmoaie. Se adauga pipotele fierte, vinul alb, o ceasca de apa, cimbrul, sare, piper dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand a scazut toata zeama. Cu cateva minute inainte de a opri focul se se adauga maslinele negre feliate. Mancarea de pipote cu praz si masline se serveste calda sau sau rece.
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaAcest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....
Chec cu morcov, nuca si stafideAceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...
Prajitura alba cu crema de nessOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoRulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...
Rulada cu mere si scortisoaraSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii