Cum pastrezi mai mult mancarea gatita - Reteta de mancare de pipote cu praz si masline

(0)
admin postat de
Simona's Passion Blog ne ofera o solutie simpla pentru situatiile in care gatim mai mult decat familia noastra poate consuma. Evitam astfel sa aruncam mancare, in care investim timp, pasiune, dar si resurse. Haideti sa vedeti cat de simplu ne arata Simona ca poate fi sa spunem "Stop risipei alimentare", sa pastram si sa economisim!
In plus, ne bucuram datorita Simonei si de reteta unei mancari delicioase:

Am descoperit cum pot pastra mancarea gatita mai mult timp, cu niste ajutoare foarte utile: casterolele aparatului de vidat FoodSaver.
Prin vidare se prelungeste perioada de prospetime a alimentelor, inclusiv a mancarurilor gatite pe care nu le putem consuma intr-un timp scurt. 
Eu am vidat extrem de simplu o mancare de pipote cu praz si masline, a carei reteta v-o ofer cu drag:

Ingrediente * 700 g pipote * 500 g praz * 2 legaturi ceapa verde * 100 g rosii * 50 ml vin alb * masline negre * cimbru * sare de mare * piper Mod de preparare Pipotele se curata, se spala si se fierb in apa cu putina sare. Intr-o tigaie se incinge putin ulei,se pune prazul si ceapa verde spalate si tocate marunt, rosiile si se lasa la foc mic pana cand acestea se inmoaie. Se adauga pipotele fierte, vinul alb, o ceasca de apa, cimbrul, sare, piper dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand a scazut toata zeama. Cu cateva minute inainte de a opri focul se se adauga maslinele ...
negre feliate. Mancarea de pipote cu praz si masline se serveste calda sau sau rece.






Alte articole cu:
praz foodsaver
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite