Simona's Passion Blog ne ofera o solutie simpla pentru situatiile in care gatim mai mult decat familia noastra poate consuma. Evitam astfel sa aruncam mancare, in care investim timp, pasiune, dar si resurse. Haideti sa vedeti cat de simplu ne arata Simona ca poate fi sa spunem "Stop risipei alimentare", sa pastram si sa economisim!
In plus, ne bucuram datorita Simonei si de reteta unei mancari delicioase:
Am descoperit cum pot pastra mancarea gatita mai mult timp, cu niste ajutoare foarte utile: casterolele aparatului de vidat FoodSaver.
Prin vidare se prelungeste perioada de prospetime a alimentelor, inclusiv a mancarurilor gatite pe care nu le putem consuma intr-un timp scurt.
Eu am vidat extrem de simplu o mancare de pipote cu praz si masline, a carei reteta v-o ofer cu drag:
Ingrediente * 700 g pipote * 500 g praz * 2 legaturi ceapa verde * 100 g rosii * 50 ml vin alb * masline negre * cimbru * sare de mare * piper Mod de preparare Pipotele se curata, se spala si se fierb in apa cu putina sare. Intr-o tigaie se incinge putin ulei,se pune prazul si ceapa verde spalate si tocate marunt, rosiile si se lasa la foc mic pana cand acestea se inmoaie. Se adauga pipotele fierte, vinul alb, o ceasca de apa, cimbrul, sare, piper dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand a scazut toata zeama. Cu cateva minute inainte de a opri focul se se adauga maslinele negre feliate. Mancarea de pipote cu praz si masline se serveste calda sau sau rece.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii