Cum sa pastram mai mult fructele si legumele proaspete

Cum sa pastram mai mult fructele si legumele proaspete

Daca nu o cunoasteti deja prin intermediul blogului sau culinar de exceptie, Laura's Sweets, v-o prezentam cu drag pe Laura Nechita, care s-a alaturat campaniei initiate de FoodSaver de constientizare a risipei alimentare. Laura este totodata si mama, deci cu atat mai preocupata de calitatea hranei oferite familiei ei, dar si de o organizare inteleapta a resurselor, astfel incat risipa sa nu isi faca loc. Iata ce solutie a gasit pentru pastrarea fructelor si legumelor:

Cea mai mare provocare de cand am devenit mamica, a fost sa pastrez un echilibru in toate planurile, dar in special in ceea ce priveste alimentatia.

Nu este un secret ca de-a lungul timpului, oferta si cererea au dictat evolutia pietei alimentare, astfel incat astazi beneficiem de o paleta extraordinar de diversificata, cu alte cuvinte avem acces la enorm de multe produse. Spun enorm, intrucat, in timp ce in majoritatea tarilor dezvoltate sau in curs de dezvoltare au ajuns sa risipeasca aproape in orice domeniu, tari subdezvoltate sunt in permanenta stare de subnutritie.

Cred ca a devenit un must sa economisim, sa pastram, sa reciclam, dar mai presus de toate, sa apreciem ceea ce ni se ofera. La fel de importanta este si selectia, atat alimentara, cat si investitiile in produse menite sa ne confera siguranta, conservare si prospetime.

Produsele naturale, bio sau cat mai apropiate de natural ne stau inca la dispozitie, fie de la furnizori locali, fie procurandu-ne din sursa autohtona, cultivand legume, fructe, crescand o pasare, etc.
Sigur ca natural este alegerea tuturor, insa pe cat de cautate sunt produsele bio, pe atat de scurta este durata lor de valabilitate, “de viata” sa zicem. Si atunci, trebuie cautate solutii de conservare, depozitare, alternative sanatoase de a le savura si dincolo de termen.

Asadar, congelarea este primul gand care ne vine in minte, insa nu toate produsele pot urma aceasta cale.

Alternativa se numeste Food Saver, un aparat de ambalare in vid, iar eu personal l-am ales “partener” de nadejde in bucataria mea.

Mereu in cautare de produse naturale, aleg fructe, legume proaspete, carne de curte, lactate de calitate. Acum am posibilitatea, grozava de altfel, sa pastrez calitatile nutritive ale alimentelor, practic, prelungindu-le durata de valabilitate. Nu de putine ori, am fost pusa in situatia de a arunca resturi de alimente, care fie au expirat, fie si-au pierdut calitatile nutritive, fie nu au mai fost pe placul nostru. Trista, ba chiar gresita aceasta situatie, m-a facut sa ma gandesc serios sa evit pe viitor sa risipesc mancarea.

Astazi, aleg Food Saver, ca sa pastrez legumele mai mult timp in frigider, carnea mai mult timp in congelator, si iata ca aceasta alternativa s-a dovedit chiar grozava! Este usor de manevrat, usor de depozitat si extrem de rapid: multiple avantaje, produse care stau in siguranta, iar eu o mamica extrem de multumita.

Haideti sa vedeti cat de usor, simplu si sigur puteti beneficia si voi de alimente pastrate in siguranta.

Mai multe informatii puteti afla pe Food Saver.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mancare de spanac cu ou ochi
1
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
2
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Mucenici moldovenesti insiropati
4
Preparate dulci

Mucenici moldovenesti insiropati

Mucenicii moldovenesti sau sfintisorii sunt facuti din aluat pufos si aromat, in forma cifrei 8, rumeniti in cuptor, unsi...

Mucenici moldovenesti insiropati
Gyros cu pui si sos tsatsiki
5
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Parteneri
Biscuiti cu ness si crema de alune
Bucataras.RO

Biscuiti cu ness si crema de alune

O reteta de biscuiti grozava, se topesc in gura, o crema fina de alune...Ce sa mai palavragesc atata, sunt o mega bunatate!

Biscuiti cu ness si crema de alune
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce