Cum sa pastram mai mult fructele si legumele proaspete

Cum sa pastram mai mult fructele si legumele proaspete

Daca nu o cunoasteti deja prin intermediul blogului sau culinar de exceptie, Laura's Sweets, v-o prezentam cu drag pe Laura Nechita, care s-a alaturat campaniei initiate de FoodSaver de constientizare a risipei alimentare. Laura este totodata si mama, deci cu atat mai preocupata de calitatea hranei oferite familiei ei, dar si de o organizare inteleapta a resurselor, astfel incat risipa sa nu isi faca loc. Iata ce solutie a gasit pentru pastrarea fructelor si legumelor:

Cea mai mare provocare de cand am devenit mamica, a fost sa pastrez un echilibru in toate planurile, dar in special in ceea ce priveste alimentatia.

Nu este un secret ca de-a lungul timpului, oferta si cererea au dictat evolutia pietei alimentare, astfel incat astazi beneficiem de o paleta extraordinar de diversificata, cu alte cuvinte avem acces la enorm de multe produse. Spun enorm, intrucat, in timp ce in majoritatea tarilor dezvoltate sau in curs de dezvoltare au ajuns sa risipeasca aproape in orice domeniu, tari subdezvoltate sunt in permanenta stare de subnutritie.

Cred ca a devenit un must sa economisim, sa pastram, sa reciclam, dar mai presus de toate, sa apreciem ceea ce ni se ofera. La fel de importanta este si selectia, atat alimentara, cat si investitiile in produse menite sa ne confera siguranta, conservare si prospetime.

Produsele naturale, bio sau cat mai apropiate de natural ne stau inca la dispozitie, fie de la furnizori locali, fie procurandu-ne din sursa autohtona, cultivand legume, fructe, crescand o pasare, etc.
Sigur ca natural este alegerea tuturor, insa pe cat de cautate sunt produsele bio, pe atat de scurta este durata lor de valabilitate, “de viata” sa zicem. Si atunci, trebuie cautate solutii de conservare, depozitare, alternative sanatoase de a le savura si dincolo de termen.

Asadar, congelarea este primul gand care ne vine in minte, insa nu toate produsele pot urma aceasta cale.

Alternativa se numeste Food Saver, un aparat de ambalare in vid, iar eu personal l-am ales “partener” de nadejde in bucataria mea.

Mereu in cautare de produse naturale, aleg fructe, legume proaspete, carne de curte, lactate de calitate. Acum am posibilitatea, grozava de altfel, sa pastrez calitatile nutritive ale alimentelor, practic, prelungindu-le durata de valabilitate. Nu de putine ori, am fost pusa in situatia de a arunca resturi de alimente, care fie au expirat, fie si-au pierdut calitatile nutritive, fie nu au mai fost pe placul nostru. Trista, ba chiar gresita aceasta situatie, m-a facut sa ma gandesc serios sa evit pe viitor sa risipesc mancarea.

Astazi, aleg Food Saver, ca sa pastrez legumele mai mult timp in frigider, carnea mai mult timp in congelator, si iata ca aceasta alternativa s-a dovedit chiar grozava! Este usor de manevrat, usor de depozitat si extrem de rapid: multiple avantaje, produse care stau in siguranta, iar eu o mamica extrem de multumita.

Haideti sa vedeti cat de usor, simplu si sigur puteti beneficia si voi de alimente pastrate in siguranta.

Mai multe informatii puteti afla pe Food Saver.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat

Daca va place pestele si in mod deosebit somonul afumat atunci reteta este pentru voi....desigur il puteti inlocui si cu alt...

Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola