Simona's Passion Blog ne vine in ajutor cu sfaturi practice despre pastrarea bamelor, legume apreciate pentru gustul, dar si pentru beneficiile lor, care sunt insa dificil de conservat. Iata ce ne sfatuieste Simona:
Populare in bucataria egipteana, araba si indiana, bamele sunt cultivate la scara redusa in Romania, in zonele sudice. Bamele pot fi cultivate in orice gradina, la loc insorit, fara a necesita o ingrijire speciala. Bamele au numeroase beneficii pentru sanatate, sunt bogate in caroten, complexul de vitamine B si vitamina C, utile in afectiuni respiratorii (laringite, traheite, bronsite, tuse). De obicei bamele nu se pastreaza bine, rezista doar cateva zile la frigider dupa care se inmoaie, insa cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver acestea pot fi pastrate cu lejeritate o perioada foarte indelungata. Bamele se pun in pungi avand orice marime doriti, rolele pentru pungi prezinta avantajul ca pot fi dimensionate in functie de necesitatile dumneavoastra, se introduce punga in marginea aparatului de vidat, se fixeaza capacul si doar prin apasarea unui buton aparatul videaza si sigileaza bamele automat, rapid si igienic. Apoi se pot depozita fie in frigider sau congelator.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii