Simona's Passion Blog ne vine in ajutor cu sfaturi practice despre pastrarea bamelor, legume apreciate pentru gustul, dar si pentru beneficiile lor, care sunt insa dificil de conservat. Iata ce ne sfatuieste Simona:
Populare in bucataria egipteana, araba si indiana, bamele sunt cultivate la scara redusa in Romania, in zonele sudice. Bamele pot fi cultivate in orice gradina, la loc insorit, fara a necesita o ingrijire speciala. Bamele au numeroase beneficii pentru sanatate, sunt bogate in caroten, complexul de vitamine B si vitamina C, utile in afectiuni respiratorii (laringite, traheite, bronsite, tuse). De obicei bamele nu se pastreaza bine, rezista doar cateva zile la frigider dupa care se inmoaie, insa cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver acestea pot fi pastrate cu lejeritate o perioada foarte indelungata. Bamele se pun in pungi avand orice marime doriti, rolele pentru pungi prezinta avantajul ca pot fi dimensionate in functie de necesitatile dumneavoastra, se introduce punga in marginea aparatului de vidat, se fixeaza capacul si doar prin apasarea unui buton aparatul videaza si sigileaza bamele automat, rapid si igienic. Apoi se pot depozita fie in frigider sau congelator.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii