Rocsy ne intampina de obicei pe blogul sau culinar plin de savoare, Rocsy in Bucatarie. De data aceasta ea a venit aici sa spuna "Stop risipei alimentare" si sa ne propuna solutii practice pentru a preveni aruncarea alimentelor. Iata noua demonstratie a Roxanei ca putem fi mai cumpatati si mai eficienti in organizarea alimentelor noastre:
Stiti ca puteti vida vinul desfacut sau mancaruri gata preprate?
Da, acum este posibil acest lucru.
Trebuie sa aveti doar dopul de vidat pentru vinuri si caserolele speciale. In caserole puteti pastra fursecuri, biscuiti, sosuri, supe, tocanite, chiftelute, paste, orez, fasole, alune, cafea si tot ceea ce va mai face voua placere.
Puteti sa va pregatiti de acasa pachetul pentru sevici in caserole, le vidati si nu mai riscati sa varsati mancara prin sacose, in plus isi va pastra si aroma mai bine.
Sau daca trece sotia/sotul pe la voi la voi cand este ora mesei va poate aduce mancarea calda.
Aceste caserole sunt grozave si cand mergeti in excursii, vidati toate prepratele in ele, voi escaladati muntii si ajungeti cu totul intact.
Am facut chiftelute si le-am vidat in caserole. Minunat! De ce? Pentru ca, de fiecare data cand fac, oricat le-as inveli, le pun in frigider si se imprastie miros peste tot. Acum nu s-a mai intamplat acest lucru.
Am cumparat struguri, am mancat cat mi-am dorit, restul i-am vidat in caserole si i-am pus la frigider sa ii am proaspeti si in urmatoarele zile.
Aaaa, dar ierburile aromatice… De cate ori cumparam, desfaceam cutia/pachetul si dupa cateva zile isi pierdeau aroma. Acum le-am vidat in caserole, folosesc cand am nevoie si videz la loc.
Cum procedati sa vidati caserolele?
Simplu:
- puneti in caserole alimentele dorite, puneti capacele-conectati aparatul la priza, punteti un capat al furtunasului in portul de accesoriu de la aparat (este o mica gaurica de fapt) iar la celalalt capat puneti butonul special, il asezati in spatiul special de deasupra caserolelor.
- apasati butonul de vidare iar in cateva secunde o sa ramana aprins doar primul led verde-vidarea este gata, iar cand doriti sa devidati o caserola, trageti de supapa de pe capac.
Daca nu folositi dintr-o caserola tot preparatul, atunci luati cat va este necesar si vidati la loc.
Poate v-am facut curiosi sau poate nu sa vedeti daca intr-adevar este atat de bun si util acest aparat de vidat, dar eu va spun sincer ca merita sa va achizitionati unul.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsEu am facut cu vinete si ardei de la congelator. Foarte bun a iesit!
Salata de vinete cu ardei coptIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii