Stop risipei alimentare cu Food Saver, un nou aparat de vidat - Vidarea branzeturilor

Stop risipei alimentare cu Food Saver, un nou aparat de vidat - Vidarea branzeturilor

Roxana si al sau blog culinar Rocsy in Bucatarie ne face sa ne gandim la cum putem evita risipa alimentelor prin mijloace simple. De acesta data sfatruile lui Rocsy sunt despre pastrarea branzeturilor:

Sa va spun cate ceva despre rolele de vidare:

- Sunt realizate dintr-un material rezistent, in 5 straturi, cu canale speciale care permit eliminarea eficienta si completa a aerului.

- Pungile si rolele Food Saver nu contin bisfenol A, sunt sigure pentru congelarea alimentelor, fierbere sau utilizare in cuptorul cu microunde si previn arsurile de condgelare

- Datorita faptului ca sunt de foarte buna calitate, pungile pot fi refolosite. Le spalati bine dupa folosire, le uscati si le folositi iar si iar, pana devin foarte mici si nu le mai puteti vida.

Nu ma despart de aparatul de vidat nici cand vine vorba de branzeturi.

Branza vidata poate fi pastrata in frigider chiar si cateva luni.

Nu puteti vida branzeturile care contin zer si nici branzeturile de tip crema.

Am luat o bucata mare de cas de vaca, am lasat-o bine la scurs. Am portionat-o, am pus cate una, doua bucati intr-o punga.

Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi, ultimul rosu.

Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze. Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata.

La fel am procedat si cu parmezanul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise