Roxana si al sau blog culinar Rocsy in Bucatarie ne face sa ne gandim la cum putem evita risipa alimentelor prin mijloace simple. De acesta data sfatruile lui Rocsy sunt despre pastrarea branzeturilor:
Sa va spun cate ceva despre rolele de vidare:
- Sunt realizate dintr-un material rezistent, in 5 straturi, cu canale speciale care permit eliminarea eficienta si completa a aerului.
- Pungile si rolele Food Saver nu contin bisfenol A, sunt sigure pentru congelarea alimentelor, fierbere sau utilizare in cuptorul cu microunde si previn arsurile de condgelare
- Datorita faptului ca sunt de foarte buna calitate, pungile pot fi refolosite. Le spalati bine dupa folosire, le uscati si le folositi iar si iar, pana devin foarte mici si nu le mai puteti vida.
Nu ma despart de aparatul de vidat nici cand vine vorba de branzeturi.
Branza vidata poate fi pastrata in frigider chiar si cateva luni.
Nu puteti vida branzeturile care contin zer si nici branzeturile de tip crema.
Am luat o bucata mare de cas de vaca, am lasat-o bine la scurs. Am portionat-o, am pus cate una, doua bucati intr-o punga.
Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi, ultimul rosu.
Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze. Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata.
La fel am procedat si cu parmezanul.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtTocmai am avut o reclamatie ca fac numai torturi acre si la cerere a trebuit sa prestez unul dulce, dulce cu o crema de unt...
Desert tort cu crema de ciocolata si untGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii