Roxana si al sau blog culinar Rocsy in Bucatarie ne face sa ne gandim la cum putem evita risipa alimentelor prin mijloace simple. De acesta data sfatruile lui Rocsy sunt despre pastrarea branzeturilor:
Sa va spun cate ceva despre rolele de vidare:
- Sunt realizate dintr-un material rezistent, in 5 straturi, cu canale speciale care permit eliminarea eficienta si completa a aerului.
- Pungile si rolele Food Saver nu contin bisfenol A, sunt sigure pentru congelarea alimentelor, fierbere sau utilizare in cuptorul cu microunde si previn arsurile de condgelare
- Datorita faptului ca sunt de foarte buna calitate, pungile pot fi refolosite. Le spalati bine dupa folosire, le uscati si le folositi iar si iar, pana devin foarte mici si nu le mai puteti vida.
Nu ma despart de aparatul de vidat nici cand vine vorba de branzeturi.
Branza vidata poate fi pastrata in frigider chiar si cateva luni.
Nu puteti vida branzeturile care contin zer si nici branzeturile de tip crema.
Am luat o bucata mare de cas de vaca, am lasat-o bine la scurs. Am portionat-o, am pus cate una, doua bucati intr-o punga.
Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi, ultimul rosu.
Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze. Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata.
La fel am procedat si cu parmezanul.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii