Stop risipei alimentare cu Food Saver, un nou aparat de vidat - Vidarea branzeturilor

Stop risipei alimentare cu Food Saver, un nou aparat de vidat - Vidarea branzeturilor

Roxana si al sau blog culinar Rocsy in Bucatarie ne face sa ne gandim la cum putem evita risipa alimentelor prin mijloace simple. De acesta data sfatruile lui Rocsy sunt despre pastrarea branzeturilor:

Sa va spun cate ceva despre rolele de vidare:

- Sunt realizate dintr-un material rezistent, in 5 straturi, cu canale speciale care permit eliminarea eficienta si completa a aerului.

- Pungile si rolele Food Saver nu contin bisfenol A, sunt sigure pentru congelarea alimentelor, fierbere sau utilizare in cuptorul cu microunde si previn arsurile de condgelare

- Datorita faptului ca sunt de foarte buna calitate, pungile pot fi refolosite. Le spalati bine dupa folosire, le uscati si le folositi iar si iar, pana devin foarte mici si nu le mai puteti vida.

Nu ma despart de aparatul de vidat nici cand vine vorba de branzeturi.

Branza vidata poate fi pastrata in frigider chiar si cateva luni.

Nu puteti vida branzeturile care contin zer si nici branzeturile de tip crema.

Am luat o bucata mare de cas de vaca, am lasat-o bine la scurs. Am portionat-o, am pus cate una, doua bucati intr-o punga.

Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi, ultimul rosu.

Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze. Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata.

La fel am procedat si cu parmezanul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mucenici moldovenesti insiropati
1
Preparate dulci

Mucenici moldovenesti insiropati

Mucenicii moldovenesti sau sfintisorii sunt facuti din aluat pufos si aromat, in forma cifrei 8, rumeniti in cuptor, unsi...

Mucenici moldovenesti insiropati
Mancare de spanac cu ou ochi
2
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Bors de varza cu rata gotica
3
Supe de carne

Bors de varza cu rata gotica

Bors de varza facea doar mama, eram multi la masa si, ca sa ne sature pe toti, facea un ceaun mare cu bors de varza, reteta...

Bors de varza cu rata gotica
Tort crema de zahar ars
4
Torturi

Tort crema de zahar ars

Tortul crema de zahar ars este un tort minunat ce combina traditionala reteta de crema de zahar ars cu un blat pufos de...

Tort crema de zahar ars
Prajitura cu crema de ciocolata
5
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata este o reteta minunata de prajitura de casa, ce ii va incanta pe tot membrii familiei. Nimic...

Prajitura cu crema de ciocolata
Parteneri
Saramura de peste
Bucataras.RO

Saramura de peste

Pregatita acasa cat si in natura, la iarba verde, saramura de peste este absolut delicioasa, inlocuieste cu succes gratarul....

Saramura de peste
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce