Stop risipei alimentare cu Food Saver, un nou aparat de vidat - Vidarea branzeturilor

Stop risipei alimentare cu Food Saver, un nou aparat de vidat - Vidarea branzeturilor

Roxana si al sau blog culinar Rocsy in Bucatarie ne face sa ne gandim la cum putem evita risipa alimentelor prin mijloace simple. De acesta data sfatruile lui Rocsy sunt despre pastrarea branzeturilor:

Sa va spun cate ceva despre rolele de vidare:

- Sunt realizate dintr-un material rezistent, in 5 straturi, cu canale speciale care permit eliminarea eficienta si completa a aerului.

- Pungile si rolele Food Saver nu contin bisfenol A, sunt sigure pentru congelarea alimentelor, fierbere sau utilizare in cuptorul cu microunde si previn arsurile de condgelare

- Datorita faptului ca sunt de foarte buna calitate, pungile pot fi refolosite. Le spalati bine dupa folosire, le uscati si le folositi iar si iar, pana devin foarte mici si nu le mai puteti vida.

Nu ma despart de aparatul de vidat nici cand vine vorba de branzeturi.

Branza vidata poate fi pastrata in frigider chiar si cateva luni.

Nu puteti vida branzeturile care contin zer si nici branzeturile de tip crema.

Am luat o bucata mare de cas de vaca, am lasat-o bine la scurs. Am portionat-o, am pus cate una, doua bucati intr-o punga.

Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi, ultimul rosu.

Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze. Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata.

La fel am procedat si cu parmezanul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa