Rocsy, autoarea blogului culinar Rocsy in Bucatarie, are cateva noi secrete pentru prajiturile ei si nu numai, pe care ni le impartaseste cu drag:
Folositi iarna fructe in prajituri? Eu folosesc destul de des si imi pun mereu cateva pungute de fructe in congelator.
Nu prea imi place faptul ca de multe ori pungutele se rup, iau gust de la celelate alimente, cand se decongeleza se mai si inmoaie.
Anul asta am rezolvat aceasta problema. Am vidat fructele taiate in diverse forme, intregi, in plus, le-am putut aseza mai ordonat in congelator si astfel am economisit spatiu.
Am ales sa congelez cateva mere, pe care le-am decojit si le-am taiat cubulete dar si cateva prune, pe care le-am taiat usor pe jumatate si le-am scos samburii.
Le puneti fiecare in pungi de vidare. Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi, ultimul rosu. Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze. Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata.
Puteti sa mai puneti caise, nectarine, fructe de padure, struguri, pere si multe altele.
Sa va mai spun un secret, ce pe mine m-a incantat enorm.
Am curatat cateva nuci. Mereu tin miezul de nuca in frigider, in punga de hartie, dar, dupa putin timp, acesta isi pierde gustul si de cele mai multe ori imi vine sa il arunc, ca nu imi mai place. Probabil o sa ziceti, dar sparge nuci cand ai nevoie, dar atunci cand am nevoie se intampla sa nu mai am timp si de acest procedeu.
Si de aceasta data m-a salvat Food Saver.
Am cantarit miezul de nuca, in diferite cantitati, l-am pus in pungi si l-am vidat. Pe banda alba de pe marginea pungilor am scris cantitatea. L-am depozitat frumos in frigider si cand am nevoie il folosesc.
Daca va plac alunele, semintele si acestea se pot vida.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloSos delicios de mazare este simplu de facut pentru aceasta reteta de sos va trebuie un borcan mare de mazare.
Sos delicios de mazareRetete dietetice
Sarmalute in foi de vita cu smantana si caviar de ardei iuteMulti suntem in cautare de retete de post, dorim sa mai pregatim altceva decat ceea ce facem de obicei. Am vazut reteta de...
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zaharSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii