Rocsy, autoarea blogului culinar Rocsy in Bucatarie, are cateva noi secrete pentru prajiturile ei si nu numai, pe care ni le impartaseste cu drag:
Folositi iarna fructe in prajituri? Eu folosesc destul de des si imi pun mereu cateva pungute de fructe in congelator.
Nu prea imi place faptul ca de multe ori pungutele se rup, iau gust de la celelate alimente, cand se decongeleza se mai si inmoaie.
Anul asta am rezolvat aceasta problema. Am vidat fructele taiate in diverse forme, intregi, in plus, le-am putut aseza mai ordonat in congelator si astfel am economisit spatiu.
Am ales sa congelez cateva mere, pe care le-am decojit si le-am taiat cubulete dar si cateva prune, pe care le-am taiat usor pe jumatate si le-am scos samburii.
Le puneti fiecare in pungi de vidare. Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi, ultimul rosu. Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze. Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata.
Puteti sa mai puneti caise, nectarine, fructe de padure, struguri, pere si multe altele.
Sa va mai spun un secret, ce pe mine m-a incantat enorm.
Am curatat cateva nuci. Mereu tin miezul de nuca in frigider, in punga de hartie, dar, dupa putin timp, acesta isi pierde gustul si de cele mai multe ori imi vine sa il arunc, ca nu imi mai place. Probabil o sa ziceti, dar sparge nuci cand ai nevoie, dar atunci cand am nevoie se intampla sa nu mai am timp si de acest procedeu.
Si de aceasta data m-a salvat Food Saver.
Am cantarit miezul de nuca, in diferite cantitati, l-am pus in pungi si l-am vidat. Pe banda alba de pe marginea pungilor am scris cantitatea. L-am depozitat frumos in frigider si cand am nevoie il folosesc.
Daca va plac alunele, semintele si acestea se pot vida.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateAm pregatit aceasta reteta in primavara cu legume de sezon, de aceea nu am folosit castraveti si ceapa rosie, ci ceapa verde...
Salata greceascaPunch-ul este o bautura servita in general la petreceri. Numele bauturii provine lin limba Sanskrita si inseamna cinci ;...
Punch cu CapsuniTaie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...
Gem de mere cu miereSe spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufBlatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar...
Prajitura BucurestiDe mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...
Desert prajitura RaffaelloDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii