Stop risipei alimentare cu Food Saver, un nou aparat de vidat - Vidarea fructelor

(0)
admin postat de
Rocsy, autoarea blogului culinar Rocsy in Bucatarie, are cateva noi secrete pentru prajiturile ei si nu numai, pe care ni le impartaseste cu drag:

Folositi iarna fructe in prajituri? Eu folosesc destul de des si imi pun mereu cateva pungute de fructe in congelator.

Nu prea imi place faptul ca de multe ori pungutele se rup, iau gust de la celelate alimente, cand se decongeleza se mai si inmoaie.

Anul asta am rezolvat aceasta problema. Am vidat fructele taiate in diverse forme, intregi, in plus, le-am putut aseza mai ordonat in congelator si astfel am economisit spatiu.

Am ales sa congelez cateva mere, pe care le-am decojit si le-am taiat cubulete dar si cateva prune, pe care le-am taiat usor pe jumatate si le-am scos samburii.

Le puneti fiecare in pungi de vidare. Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi, ultimul rosu. Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze. Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata.

Puteti sa mai puneti caise, nectarine, fructe de padure, struguri, pere si multe altele.

Sa va mai spun un secret, ce pe mine m-a incantat enorm.

Am curatat cateva nuci. Mereu tin miezul de nuca in frigider, in punga de hartie, dar, dupa putin timp, acesta isi pierde ...
gustul si de cele mai multe ori imi vine sa il arunc, ca nu imi mai place. Probabil o sa ziceti, dar sparge nuci cand ai nevoie, dar atunci cand am nevoie se intampla sa nu mai am timp si de acest procedeu.

Si de aceasta data m-a salvat Food Saver.

Am cantarit miezul de nuca, in diferite cantitati, l-am pus in pungi si l-am vidat. Pe banda alba de pe marginea pungilor am scris cantitatea. L-am depozitat frumos in frigider si cand am nevoie il folosesc.

Daca va plac alunele, semintele si acestea se pot vida.
recomandari

Blogul Laura's Sweets s-a alaturat cu entuziasm campaniei Stop risipei alimentare. Iata prima sa experienta ...

citește—

Blogul culinar Laura's Sweets ne propune o tema de meditatie asupra unei teme foarte actuale: risipa ...

citește—

Roxana Ciobanu, autoarea blogului culinar Rocsy in bucatarie ne aduce sfaturi utile despre mentinerea ...

citește—

Roxana de la Rocsy in Bucatarie revine cu o noua serie de sfaturi despre cum putem evita risipa alimentara:Cu ...

citește—

Roxana si al sau blog culinar Rocsy in Bucatarie ne face sa ne gandim la cum putem evita risipa alimentelor ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite