Roxana de la Rocsy in Bucatarie revine cu o noua serie de sfaturi despre cum putem evita risipa alimentara:
Cu Food Saver, un nou aparat de vidat, cu siguranta veti spune stop risipei.
Sa fim sinceri, de cate ori nu ati aruncat alimente fie pentru ca au expirat, fie ca s-au stricat?
Daca le vidati puteti evita aceste lucruri deoarece ele se patreaza mai mult timp proaspete, de pana la 5 ori mai mult timp, decat in mod obisnuit, fie in congelator, frigider sau alte spatii de depozitare.
Este un mod sanatos de conservare, care nu necesita mult timp si se face foarte simplu.
Imi place sa fac economie de buget si timp, urasc sa arunc alimente, in conditiile in care altii nu au ce manca.
In ce priveste legumele, le puteti vida fierte, coapte, in stare cruda, intregi, taiate sau cum mai doriti.
Eu am vidat cativa ardei copti, dar bine scursi de zeama, ardei galbeni si kapia cruzi, masline fara samburi, la fel, bine scurse. S-a intamplat de multe ori sa cumpar masline sa imi curga zeama prin frigider, ori sa se acreasca si sa le arunc.
Asezati in pungi ardeii copti/ ardeii cruzi/ maslinele si incepeti vidarea.
Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi, ultimul rosu.
Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze. Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata.
Ardeii copti ii pastrati in congelator, iar celelate in frigider.
Mai puteti vida fasole verde, mazare, porumb, vinete copte si tot ce va mai place sa pastrati proaspat pentru la iarna.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii