Roxana de la Rocsy in Bucatarie revine cu o noua serie de sfaturi despre cum putem evita risipa alimentara:
Cu Food Saver, un nou aparat de vidat, cu siguranta veti spune stop risipei.
Sa fim sinceri, de cate ori nu ati aruncat alimente fie pentru ca au expirat, fie ca s-au stricat?
Daca le vidati puteti evita aceste lucruri deoarece ele se patreaza mai mult timp proaspete, de pana la 5 ori mai mult timp, decat in mod obisnuit, fie in congelator, frigider sau alte spatii de depozitare.
Este un mod sanatos de conservare, care nu necesita mult timp si se face foarte simplu.
Imi place sa fac economie de buget si timp, urasc sa arunc alimente, in conditiile in care altii nu au ce manca.
In ce priveste legumele, le puteti vida fierte, coapte, in stare cruda, intregi, taiate sau cum mai doriti.
Eu am vidat cativa ardei copti, dar bine scursi de zeama, ardei galbeni si kapia cruzi, masline fara samburi, la fel, bine scurse. S-a intamplat de multe ori sa cumpar masline sa imi curga zeama prin frigider, ori sa se acreasca si sa le arunc.
Asezati in pungi ardeii copti/ ardeii cruzi/ maslinele si incepeti vidarea.
Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi, ultimul rosu.
Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze. Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata.
Ardeii copti ii pastrati in congelator, iar celelate in frigider.
Mai puteti vida fasole verde, mazare, porumb, vinete copte si tot ce va mai place sa pastrati proaspat pentru la iarna.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteAm o gramada de reviste cu retete puse intr-un retetar...si azi vroiam musai sa fac crochetele astea si nu mai stiam in care...
Crochete de cascavalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii