Stop risipei alimentare cu FoodSaver, un nou aparat de vidat - Vidarea carnii

Stop risipei alimentare cu FoodSaver, un nou aparat de vidat - Vidarea carnii

Roxana Ciobanu, autoarea blogului culinar Rocsy in bucatarie ne aduce sfaturi utile despre mentinerea prospetimii alimentelor.

Mi-am facut un nou prieten de cateva zile, un nou prieten in bucatarie, ca doar acolo imi place sa imi petrec cel mai mult timp. Se numeste Food Saver si este un aparat de vidat cu poti pastra alimentele in stare proaspata in congelator chiar si cateva luni.Daca sunteti persoane ocupate si nu aveti timp sa va duceti prea des la piata, puteti sa va cumparati mai multe produse o data si le vidati, astfel evitati risipa, economisiti timp dar si bani.

Daca folositi o rola pentru pungi, puteti sa va faceti pungile cat de mari doriti, in functie de tipul de alimente pe care doriti sa le vidati si in functie de cantitatea lor.

Asadar, puneti rola in spatiul sau special si trageti punga sub bara verde cu cutit, cat sa iese putin in afara aparatului, pentru a se suprapune peste banda de etansare.Inchideti aparatul, auziti un clic, mai apasati o data pana incuietorile laterale ies in afara, veti vedea o banda verde.

Conectati aparatul la priza, se va aprinde un led verde, apasati butonul etansare. Se vor aprinde toate ledurile verzi, doar ultimul rosu. Cand primul buton verde ramane aprins, inseamna ca etansarea s-a terminat.
Apasam incuietorile si capacul se deschide.Trageti de punga, in functie de cat de mare doriti sa o taiati si cu ajutorul catarului o taiati.

Vedeti ca in timpul vidarii punga se va mai micsora putin. Faceti mai multe pungi o data. Am inceput sa videz mai intai ceva carne.Am ales pulpe de pui, piept dezosat si ceafa de porc.Am spalat carnea si am sters-o cu niste servetele sa fie bine uscata. Daca ramane apa, aparatul va absorbi lichidul si vidarea nu se va face corect. Ceafa am feliat-o, iar pieptul de pui l-am taiat jumatati.Puneti feliile de carne/ jumatati de piept/ pulpele de pui pe numar de portii sau in cantitate mai mare, asta este la alegerea voastra, in pungi.Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi si ultimul rosu. Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze.

Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata. Deschideti capacul si gata, carnea este vidata. Daca sunteti amatori de mezeluri sau pregatiti mezeluri in casa, nu uitati ca si acestea pot fi vidate. Pe lateralele pungilor sunt niste benzi albe pe care puteti scrie felul carnii, numarul de portii, data la care ati vidat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...

Ciorba de perisoare delicioasa
Pui cu ciuperci in sos de rosii

Pui cu ciuperci in sos de rosii

Retete dietetice

Pui cu ciuperci in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Foi napolitana cu blat de nuga
1
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
2
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Supa crema de sfecla rosie
3
Supe de legume

Supa crema de sfecla rosie

Desi am fost un pic sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!

Supa crema de sfecla rosie
Supa de naut cu jambon afumat
4
Supe si ciorbe

Supa de naut cu jambon afumat

Delicioasa!

Supa de naut cu jambon afumat
Prajitura cu smantana si nuca
5
Prajituri

Prajitura cu smantana si nuca

Bunatati de toamna.

Prajitura cu smantana si nuca
Parteneri
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita