Roxana Ciobanu, autoarea blogului culinar Rocsy in bucatarie ne aduce sfaturi utile despre mentinerea prospetimii alimentelor.
Mi-am facut un nou prieten de cateva zile, un nou prieten in bucatarie, ca doar acolo imi place sa imi petrec cel mai mult timp. Se numeste Food Saver si este un aparat de vidat cu poti pastra alimentele in stare proaspata in congelator chiar si cateva luni.Daca sunteti persoane ocupate si nu aveti timp sa va duceti prea des la piata, puteti sa va cumparati mai multe produse o data si le vidati, astfel evitati risipa, economisiti timp dar si bani.
Daca folositi o rola pentru pungi, puteti sa va faceti pungile cat de mari doriti, in functie de tipul de alimente pe care doriti sa le vidati si in functie de cantitatea lor.
Asadar, puneti rola in spatiul sau special si trageti punga sub bara verde cu cutit, cat sa iese putin in afara aparatului, pentru a se suprapune peste banda de etansare.Inchideti aparatul, auziti un clic, mai apasati o data pana incuietorile laterale ies in afara, veti vedea o banda verde.
Conectati aparatul la priza, se va aprinde un led verde, apasati butonul etansare. Se vor aprinde toate ledurile verzi, doar ultimul rosu. Cand primul buton verde ramane aprins, inseamna ca etansarea s-a terminat.
Apasam incuietorile si capacul se deschide.Trageti de punga, in functie de cat de mare doriti sa o taiati si cu ajutorul catarului o taiati.
Vedeti ca in timpul vidarii punga se va mai micsora putin. Faceti mai multe pungi o data. Am inceput sa videz mai intai ceva carne.Am ales pulpe de pui, piept dezosat si ceafa de porc.Am spalat carnea si am sters-o cu niste servetele sa fie bine uscata. Daca ramane apa, aparatul va absorbi lichidul si vidarea nu se va face corect. Ceafa am feliat-o, iar pieptul de pui l-am taiat jumatati.Puneti feliile de carne/ jumatati de piept/ pulpele de pui pe numar de portii sau in cantitate mai mare, asta este la alegerea voastra, in pungi.Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi si ultimul rosu. Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze.
Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata. Deschideti capacul si gata, carnea este vidata. Daca sunteti amatori de mezeluri sau pregatiti mezeluri in casa, nu uitati ca si acestea pot fi vidate. Pe lateralele pungilor sunt niste benzi albe pe care puteti scrie felul carnii, numarul de portii, data la care ati vidat.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteO reţetă pe care cred că aţi încercat-o măcar o dată. Mai ales că nu e nimic complicat. Eu am pregătit-o...
Desert ciocolata de casaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii