Stop risipei alimentare cu FoodSaver, un nou aparat de vidat - Vidarea carnii

Stop risipei alimentare cu FoodSaver, un nou aparat de vidat - Vidarea carnii

Roxana Ciobanu, autoarea blogului culinar Rocsy in bucatarie ne aduce sfaturi utile despre mentinerea prospetimii alimentelor.

Mi-am facut un nou prieten de cateva zile, un nou prieten in bucatarie, ca doar acolo imi place sa imi petrec cel mai mult timp. Se numeste Food Saver si este un aparat de vidat cu poti pastra alimentele in stare proaspata in congelator chiar si cateva luni.Daca sunteti persoane ocupate si nu aveti timp sa va duceti prea des la piata, puteti sa va cumparati mai multe produse o data si le vidati, astfel evitati risipa, economisiti timp dar si bani.

Daca folositi o rola pentru pungi, puteti sa va faceti pungile cat de mari doriti, in functie de tipul de alimente pe care doriti sa le vidati si in functie de cantitatea lor.

Asadar, puneti rola in spatiul sau special si trageti punga sub bara verde cu cutit, cat sa iese putin in afara aparatului, pentru a se suprapune peste banda de etansare.Inchideti aparatul, auziti un clic, mai apasati o data pana incuietorile laterale ies in afara, veti vedea o banda verde.

Conectati aparatul la priza, se va aprinde un led verde, apasati butonul etansare. Se vor aprinde toate ledurile verzi, doar ultimul rosu. Cand primul buton verde ramane aprins, inseamna ca etansarea s-a terminat.
Apasam incuietorile si capacul se deschide.Trageti de punga, in functie de cat de mare doriti sa o taiati si cu ajutorul catarului o taiati.

Vedeti ca in timpul vidarii punga se va mai micsora putin. Faceti mai multe pungi o data. Am inceput sa videz mai intai ceva carne.Am ales pulpe de pui, piept dezosat si ceafa de porc.Am spalat carnea si am sters-o cu niste servetele sa fie bine uscata. Daca ramane apa, aparatul va absorbi lichidul si vidarea nu se va face corect. Ceafa am feliat-o, iar pieptul de pui l-am taiat jumatati.Puneti feliile de carne/ jumatati de piept/ pulpele de pui pe numar de portii sau in cantitate mai mare, asta este la alegerea voastra, in pungi.Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi si ultimul rosu. Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze.

Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata. Deschideti capacul si gata, carnea este vidata. Daca sunteti amatori de mezeluri sau pregatiti mezeluri in casa, nu uitati ca si acestea pot fi vidate. Pe lateralele pungilor sunt niste benzi albe pe care puteti scrie felul carnii, numarul de portii, data la care ati vidat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa