Stop risipei alimentare cu FoodSaver, un nou aparat de vidat - Vidarea carnii

Stop risipei alimentare cu FoodSaver, un nou aparat de vidat - Vidarea carnii

Roxana Ciobanu, autoarea blogului culinar Rocsy in bucatarie ne aduce sfaturi utile despre mentinerea prospetimii alimentelor.

Mi-am facut un nou prieten de cateva zile, un nou prieten in bucatarie, ca doar acolo imi place sa imi petrec cel mai mult timp. Se numeste Food Saver si este un aparat de vidat cu poti pastra alimentele in stare proaspata in congelator chiar si cateva luni.Daca sunteti persoane ocupate si nu aveti timp sa va duceti prea des la piata, puteti sa va cumparati mai multe produse o data si le vidati, astfel evitati risipa, economisiti timp dar si bani.

Daca folositi o rola pentru pungi, puteti sa va faceti pungile cat de mari doriti, in functie de tipul de alimente pe care doriti sa le vidati si in functie de cantitatea lor.

Asadar, puneti rola in spatiul sau special si trageti punga sub bara verde cu cutit, cat sa iese putin in afara aparatului, pentru a se suprapune peste banda de etansare.Inchideti aparatul, auziti un clic, mai apasati o data pana incuietorile laterale ies in afara, veti vedea o banda verde.

Conectati aparatul la priza, se va aprinde un led verde, apasati butonul etansare. Se vor aprinde toate ledurile verzi, doar ultimul rosu. Cand primul buton verde ramane aprins, inseamna ca etansarea s-a terminat.
Apasam incuietorile si capacul se deschide.Trageti de punga, in functie de cat de mare doriti sa o taiati si cu ajutorul catarului o taiati.

Vedeti ca in timpul vidarii punga se va mai micsora putin. Faceti mai multe pungi o data. Am inceput sa videz mai intai ceva carne.Am ales pulpe de pui, piept dezosat si ceafa de porc.Am spalat carnea si am sters-o cu niste servetele sa fie bine uscata. Daca ramane apa, aparatul va absorbi lichidul si vidarea nu se va face corect. Ceafa am feliat-o, iar pieptul de pui l-am taiat jumatati.Puneti feliile de carne/ jumatati de piept/ pulpele de pui pe numar de portii sau in cantitate mai mare, asta este la alegerea voastra, in pungi.Puneti marginea pungii in prima tavita tavita verde, apasati aparatul pe capete de doua ori pana ies incuietorile cu marginile verzi. Apasati butonul de vidare din mijloc, se vor aprinde toate ledurile verzi si ultimul rosu. Aparatul va incepe sa scoata aerul din pungi si apoi sa le etanseze.

Cand se sting toate si ramane doar primul led verde, vidarea este gata. Deschideti capacul si gata, carnea este vidata. Daca sunteti amatori de mezeluri sau pregatiti mezeluri in casa, nu uitati ca si acestea pot fi vidate. Pe lateralele pungilor sunt niste benzi albe pe care puteti scrie felul carnii, numarul de portii, data la care ati vidat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Compot de prune
2
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Salata de varza cu verdeata
4
Salate de legume

Salata de varza cu verdeata

Salata de varza cu verdeata este o salata delicioasa si sanatoasa ce se poate prepara in doar 15 minute. Se spala varza si se...

Salata de varza cu verdeata
Salata de menta cu rosii
5
Salate de legume

Salata de menta cu rosii

Salata de menta cu rosii este o salata simpla si delicioasa. Se aseaza ingredientele in straturi. Se da la rece doua ora...

Salata de menta cu rosii
Parteneri
Desert Oreo cupcakes
Bucataras.RO

Desert Oreo cupcakes

Cui ii plac biscuitii Oreo...aceasta este o reteta exact pe gustul lor :) 

Desert Oreo cupcakes
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
ReteteCulinare.RO

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia