Trucuri care te ajuta sa pastrezi alimentele proaspete mai mult timp

Trucuri care te ajuta sa pastrezi alimentele proaspete mai mult timp

De cate ori nu ati ajuns in situatia de a arunca mancarea pentru ca nu ati stiut cum s-o depozitati corect?


Nu stim despre voi, dar noua ni se rupe inima de fiecare data cand ne vedem nevoiti sa aruncam mancare.


De aceea am facut un mic studiu si am strans cateva trucuri simple care sa va ajute sa pastrati alimentele proaspete mai mult timp. 


Frunzele de salata




Puteti dubla perioada de depozitare a frunzelor de salata daca urmati acesti pasi simpli: frunzele se desprin de pe capatana si se spala bine, se elimina pe cat posibil umiditatea de pe fruze, apoi acestea se pun intr-o punga de plastic sigilata si se depoziteaza in frigider.


Ciupercile




Ciupercile pot fi pastrate mai mult timp daca sunt depozitate in pungi de hartie. In punga se poate pune si un ghemotoc facut dintr-un prosop de hartie, pentru ca umezala sa fie absorbita. Astfel, ciupercile nu vor dezvolta acea mazga neplacuta.


Rosiile




Cei mai multi pun rosiile direct in frigider, ceea ce este foarte gresit, pentru ca astfel nu fac decat sa le grabeasca alterarea si sa le ia din aroma. Rosiile se pastreaza mult mai bine la temperatura camerei, asezate cu gaura de la codita in jos. Astfel, aerul care produce alterarea intra mai greu in rosie. 


Branza




Aerul este cel care grabeste mucegairea, uscarea si ingalbenirea branzei proaspete. Cea mai buna metoda de a incetini procesul de alterare este depozitarea branzei in recipiente inchise ermetic sau in pungi de hartie cerata. De asemenea, este recomandat ca branzeturile sa fie depozitate separat, deoarece fiecare are setul ei de organisme vii (bacterii si enzime) care pot grabi procesul de alterare. 


Pestele




Pestele proaspat trebuie curatat de intestine si spalat bine, apoi sters cu un prosop de hartie, acoperit cu o folie de plastic si depozitat intr-un recipient inchis, pentru a nu intra in contact cu alte alimente. Nu este recomandat sa pastrati pestele proaspat in frigider pentru o perioada mai mare de 2 zile.


Carnea 




Cea mai buna metoda de a pastra carnea proaspata mai mult timp este prin vidarea cu un aparat Food Saver si congelare. Cel mai bine este ca bucatile de carne sa fie lasate timp de 4 ore in congelator inainte de a fi vidate.


Sursa foto: marinecatering.com
Sursa articol: foodsaver.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Poale-n brau
Bucataras.RO

Poale-n brau

Poale-n brau
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos