Trucuri care te ajuta sa pastrezi alimentele proaspete mai mult timp

Trucuri care te ajuta sa pastrezi alimentele proaspete mai mult timp

De cate ori nu ati ajuns in situatia de a arunca mancarea pentru ca nu ati stiut cum s-o depozitati corect?


Nu stim despre voi, dar noua ni se rupe inima de fiecare data cand ne vedem nevoiti sa aruncam mancare.


De aceea am facut un mic studiu si am strans cateva trucuri simple care sa va ajute sa pastrati alimentele proaspete mai mult timp. 


Frunzele de salata




Puteti dubla perioada de depozitare a frunzelor de salata daca urmati acesti pasi simpli: frunzele se desprin de pe capatana si se spala bine, se elimina pe cat posibil umiditatea de pe fruze, apoi acestea se pun intr-o punga de plastic sigilata si se depoziteaza in frigider.


Ciupercile




Ciupercile pot fi pastrate mai mult timp daca sunt depozitate in pungi de hartie. In punga se poate pune si un ghemotoc facut dintr-un prosop de hartie, pentru ca umezala sa fie absorbita. Astfel, ciupercile nu vor dezvolta acea mazga neplacuta.


Rosiile




Cei mai multi pun rosiile direct in frigider, ceea ce este foarte gresit, pentru ca astfel nu fac decat sa le grabeasca alterarea si sa le ia din aroma. Rosiile se pastreaza mult mai bine la temperatura camerei, asezate cu gaura de la codita in jos. Astfel, aerul care produce alterarea intra mai greu in rosie. 


Branza




Aerul este cel care grabeste mucegairea, uscarea si ingalbenirea branzei proaspete. Cea mai buna metoda de a incetini procesul de alterare este depozitarea branzei in recipiente inchise ermetic sau in pungi de hartie cerata. De asemenea, este recomandat ca branzeturile sa fie depozitate separat, deoarece fiecare are setul ei de organisme vii (bacterii si enzime) care pot grabi procesul de alterare. 


Pestele




Pestele proaspat trebuie curatat de intestine si spalat bine, apoi sters cu un prosop de hartie, acoperit cu o folie de plastic si depozitat intr-un recipient inchis, pentru a nu intra in contact cu alte alimente. Nu este recomandat sa pastrati pestele proaspat in frigider pentru o perioada mai mare de 2 zile.


Carnea 




Cea mai buna metoda de a pastra carnea proaspata mai mult timp este prin vidarea cu un aparat Food Saver si congelare. Cel mai bine este ca bucatile de carne sa fie lasate timp de 4 ore in congelator inainte de a fi vidate.


Sursa foto: marinecatering.com
Sursa articol: foodsaver.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise