Cu ce mancare se potriveste Chardonnay-ul?

Deseori miroase a mere, citrice, piersici sau fructe exotice. Este printre putinele soiuri de vinuri albe care se preteaza la a fi pastrate in butoaie de stejar. Acesta conferindu-i o aroma aparte. Fiecare Chardonnay isi are particularitatile sale date de componenta solului in care a crescut via respectiva, de numarul de zile insorite de care a avut parte in acel an si nu in ultimul rand trasaturi particulare obtinute prin procesul de vinificare.

Chardonnay este deobicei un vin sec si se recomanda a fi consumat cu preparate culinare din carne de pui, peste sau fructe de mare. Dintre branzeturile care se portivesc cu Chardonnay - ul amintesc cateva dintre sortimentele cremoase, nematurate cum sunt Brie, branza Cheddar sau vreun alt fel de branza de vaca sau de capra, cremos si cu o aroma fina.

Chardonnay-ul trebuie servit rece la o temperatura aproximativa de 9 - 10 grade. Cele mai multe tipuri de vin Chardonnay nu se preteaza invechirii, exista totusi cazuri cand acestea pot fi pastrate pana la o perioada cuprinsa intre 5 si 10 ani. Pentru ca este un vin special, Chardonnay -ul este printre soiurile carora le este destinat un anumit tip de pahare si un anumit tip de sticla pentru a fi imbuteliat. Forma speciala a paharelor permite celui care degusta vinul sa simta cat mai bine toate nuantele vinului, iar designul deosebit al sticlei, care este mai lata la baza decat sticlele obisnuite fac ca acest sortiment sa iasa in evidenta.

Material realizat de Georgeta Bocse

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file  afumat de ansoa
1
Aperitive cu peste

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa
Tarta cu mere si scortisoara
2
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Placinte cu carne si carnati
3
Aperitive cu carne

Placinte cu carne si carnati

Secretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...

Placinte cu carne si carnati
Rasturnata cu ananas si gem de gutui
4
Prajituri

Rasturnata cu ananas si gem de gutui

nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

Rasturnata cu ananas si gem de gutui
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
5
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Parteneri
Fursecuri cu cacao si ciocolata alba
Bucataras.RO

Fursecuri cu cacao si ciocolata alba

Sunt o mare fana a fursecurilor si imi place sa rontai la ele tare mult. Daca ar fi dupa mine cred ca as face saptamanal,...

Fursecuri cu cacao si ciocolata alba
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii