Deseori miroase a mere, citrice, piersici sau fructe exotice. Este printre putinele soiuri de vinuri albe care se preteaza la a fi pastrate in butoaie de stejar. Acesta conferindu-i o aroma aparte. Fiecare Chardonnay isi are particularitatile sale date de componenta solului in care a crescut via respectiva, de numarul de zile insorite de care a avut parte in acel an si nu in ultimul rand trasaturi particulare obtinute prin procesul de vinificare.
Chardonnay este deobicei un vin sec si se recomanda a fi consumat cu preparate culinare din carne de pui, peste sau fructe de mare. Dintre branzeturile care se portivesc cu Chardonnay - ul amintesc cateva dintre sortimentele cremoase, nematurate cum sunt Brie, branza Cheddar sau vreun alt fel de branza de vaca sau de capra, cremos si cu o aroma fina.
Chardonnay-ul trebuie servit rece la o temperatura aproximativa de 9 - 10 grade. Cele mai multe tipuri de vin Chardonnay nu se preteaza invechirii, exista totusi cazuri cand acestea pot fi pastrate pana la o perioada cuprinsa intre 5 si 10 ani. Pentru ca este un vin special, Chardonnay -ul este printre soiurile carora le este destinat un anumit tip de pahare si un anumit tip de sticla pentru a fi imbuteliat. Forma speciala a paharelor permite celui care degusta vinul sa simta cat mai bine toate nuantele vinului, iar designul deosebit al sticlei, care este mai lata la baza decat sticlele obisnuite fac ca acest sortiment sa iasa in evidenta.
Material realizat de Georgeta Bocse
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarpone Puii coquelet sunt tare buni si gustosi, cel putin noua ne plac! Se pregatesc usor, ca orice alta carne, insa eu i-am...
Pui coquelet cu cartofi la cuptorReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii