Cu ce mancare se potriveste Chardonnay-ul?

Deseori miroase a mere, citrice, piersici sau fructe exotice. Este printre putinele soiuri de vinuri albe care se preteaza la a fi pastrate in butoaie de stejar. Acesta conferindu-i o aroma aparte. Fiecare Chardonnay isi are particularitatile sale date de componenta solului in care a crescut via respectiva, de numarul de zile insorite de care a avut parte in acel an si nu in ultimul rand trasaturi particulare obtinute prin procesul de vinificare.

Chardonnay este deobicei un vin sec si se recomanda a fi consumat cu preparate culinare din carne de pui, peste sau fructe de mare. Dintre branzeturile care se portivesc cu Chardonnay - ul amintesc cateva dintre sortimentele cremoase, nematurate cum sunt Brie, branza Cheddar sau vreun alt fel de branza de vaca sau de capra, cremos si cu o aroma fina.

Chardonnay-ul trebuie servit rece la o temperatura aproximativa de 9 - 10 grade. Cele mai multe tipuri de vin Chardonnay nu se preteaza invechirii, exista totusi cazuri cand acestea pot fi pastrate pana la o perioada cuprinsa intre 5 si 10 ani. Pentru ca este un vin special, Chardonnay -ul este printre soiurile carora le este destinat un anumit tip de pahare si un anumit tip de sticla pentru a fi imbuteliat. Forma speciala a paharelor permite celui care degusta vinul sa simta cat mai bine toate nuantele vinului, iar designul deosebit al sticlei, care este mai lata la baza decat sticlele obisnuite fac ca acest sortiment sa iasa in evidenta.

Material realizat de Georgeta Bocse

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci