Sarba este un vin ce provine din strugurii cu acelasi nume, soi autohton creat de Statiunea de Cercetari Viticole Odobesti, prin incrucisarea altor doua soiuri de inalta notorietate: Tamaioasa Romaneasca si Riesling.
Plantatii cu acest soi existau doar pe Dealul SARBA din cadrul Podgoriei Odobesti, dar odata cu programul de reconversie suprafata s-a extins limitandu-se totusi doar la judetul Vrancea.
Acest soi a devenit, prin vinificarea sa in sec sau demisec de catre oenologi, un vin SURPRIZA, el imbinand in mod incredibil, complexitatea aromatica dobandita genetic de la TAMAIOASA cu nuantele ierbale, usor citrice al Riesling-ului.
Este un vin care-ti umple palatinul de o multitudine de perceptii aromatice: trandafir, busuioc, flori de tei, miere de albine, toate delicate dar persistente atat in gust cat si in post gust. Datorita complexitatii aromatice echilibrate , acest vin permite intr-adevar o multitudine de asocieri culinare, fiind un vin provocare pentru oricine.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii