Aperitivele Daca ai invitati la masa, intampina-i cu aperitive si cu ceva de baut: alege vinuri usoare si seci, care se vor potrivi cu gustarile servite. Combinatia dintre mancarea usoara si aciditatea ridicata a vinului sec va stimula apetitul, fara sa dea senzatia de satietate. Ca mancare, poti servi bruschette – felii de paine prajita, unse cu ulei de masline si ornate cu rosii taiate marunt, usturoi si condimente. Bruschettele se potrivesc cu un vin rosu. Un alt aperitiv potrivit este branza: poti pregati platouri cu feliute de cascaval, branza Brie sau svaiter. Vinul potrivit pentru platoul cu branzeturi este cel alb. Felurile principale Alege bauturile in functie de aroma si consistenta mancarurilor servite. De exemplu, pestele se potriveste cu un vin alb, usor, ambele fiind la fel de delicate. Pe de alta parte, friptura trebuie servita alaturi de un vin consistent, care sa ii amplifice gustul. In acest caz, iti recomandam sa alegi un vin rosu, intens. Daca doresti sa incerci o combinatie rafinata, poti cumpara o sticla de Bordeaux special pentru momentul in care vei servi carnea de miel. Amestecul fructat al vinului Bordeaux, puternic si fin in acelasi timp, se va potrivi de minune cu aroma fripturii de miel. Desertul De multe ori, un vin dulce si gustos poate reprezenta insusi desertul, asa ca mai bine pastreaza pentru sfarsitul mesei vinul dulce si profund. Alege, in schimb, vinuri usoare si fructate. Acestea se vor potrivi de minune cu placintele si prajiturile pe care le-ai pregatit. Regula cea mai importanta – urmeaza-ti instinctul Nu uita ca, indiferent ce spun regulile, vinul ideal este cel care va place tie si familiei tale. Chiar daca la prima vedere nu pare a se potrivi cu mancarea servita, important este ca vinul ales sa fie pe gustul tau. Incearca mai multe variante, experimenteaza si gaseste bautura potrivita. Pana la urma, combinatia perfecta pentru masa de Paste este cea formata din mancarea delicioasa, bautura savuroasa, familie si prieteni.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCum vă spuneam, acesta este cel de-al doilea tort pe care l-am pregătit pentru aniversarea nepoatei mele. Un tort simplu...
Tort cu crema de lamaie si caramelPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii