Aperitivele Daca ai invitati la masa, intampina-i cu aperitive si cu ceva de baut: alege vinuri usoare si seci, care se vor potrivi cu gustarile servite. Combinatia dintre mancarea usoara si aciditatea ridicata a vinului sec va stimula apetitul, fara sa dea senzatia de satietate. Ca mancare, poti servi bruschette – felii de paine prajita, unse cu ulei de masline si ornate cu rosii taiate marunt, usturoi si condimente. Bruschettele se potrivesc cu un vin rosu. Un alt aperitiv potrivit este branza: poti pregati platouri cu feliute de cascaval, branza Brie sau svaiter. Vinul potrivit pentru platoul cu branzeturi este cel alb. Felurile principale Alege bauturile in functie de aroma si consistenta mancarurilor servite. De exemplu, pestele se potriveste cu un vin alb, usor, ambele fiind la fel de delicate. Pe de alta parte, friptura trebuie servita alaturi de un vin consistent, care sa ii amplifice gustul. In acest caz, iti recomandam sa alegi un vin rosu, intens. Daca doresti sa incerci o combinatie rafinata, poti cumpara o sticla de Bordeaux special pentru momentul in care vei servi carnea de miel. Amestecul fructat al vinului Bordeaux, puternic si fin in acelasi timp, se va potrivi de minune cu aroma fripturii de miel. Desertul De multe ori, un vin dulce si gustos poate reprezenta insusi desertul, asa ca mai bine pastreaza pentru sfarsitul mesei vinul dulce si profund. Alege, in schimb, vinuri usoare si fructate. Acestea se vor potrivi de minune cu placintele si prajiturile pe care le-ai pregatit. Regula cea mai importanta – urmeaza-ti instinctul Nu uita ca, indiferent ce spun regulile, vinul ideal este cel care va place tie si familiei tale. Chiar daca la prima vedere nu pare a se potrivi cu mancarea servita, important este ca vinul ales sa fie pe gustul tau. Incearca mai multe variante, experimenteaza si gaseste bautura potrivita. Pana la urma, combinatia perfecta pentru masa de Paste este cea formata din mancarea delicioasa, bautura savuroasa, familie si prieteni.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscatePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Pentru ca ador prajiturile cu mere! :P
Prajitura cu mere si aluat razuitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii