Bucataria olandeza

Olandezii mananca bine, sanatos, deseori destul de gras, pentru a rezista frigului de pe canale si mare, insa sunt si mari amatori de dulciuri.

Atat in restaurante, cat si in casele olandezilor veti gasi o varietate mare de produse pe baza de peste, cel mai cunoscute si indragite de ei fiind: scrumbiile crude cu ceapa, macrou cu unt si tipar afumat.

La un pranz olandez vei fi servit cu o ciorba de mazare, destul de consistenta, aperitive pe baza de peste si o mancare de cartofi cu legume si carne de vita.

La desert sunt specialisti in placite cu mere si scortisoara, prajituri crocante, napolitane cu sirop de zahar si clatite, pe care le servesc alaturi de o cafea amara (fara lapte), ciocolata calda cu scortisoara sau lapte cu anason.

Olandezii sunt celebri si pentru branzeturi de tipul: gouda sau edamer, care se prepara din lapte proaspat si sunt foarte gustoase. Aceste sunt exportate in toata lumea!

Olandezii sunt mari bautori de bere, avand cateva sortimente excelente, iar la festivitati beau un fel de lichior din portocale, care este de fapt un coniac cu portocale.

Desi bucataria olandeza nu este foarte cunoscuta in lume, marile restaurante din Olanda sunt renumite pentru bucatarii lor, pentru preparatele sofisticate si pentru servirea deosebita.

Civilizatia acestei tari este de netagaduit, iar o vizita la Amsterdam va va ramane mereu in amintire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci