Bufet Suedez

Bufet Suedez

Desigur ca ternmenul provine din Suedia. Acolo acest fel de aranjare se numeste Smorgasboard. Acesta fiind de fapt o combinatie de 2 cuvinte smorgas (sandwich) si bord (masa), iar in ce priveste practica culinara, smorgasbord desemneaza masa de pranz, la care se servesc mai multe feluri de mancare, mai ales reci, mult peste, salate, branzeturi, paine alba si neagra, toate udate mai ales cu bere (chiar daca vinul nu este exclus cu brutalitate). Acest smorgasbord se serveste la masa si nu in picioare folosindu-se mai multe farfurii. Este o masa traditionala in ajunul Cracinului pentru suedezi si de Anul Nou pentru danezi. Bufet suedez acasa inseamna, o masa de sarbatoare la care musafirii si gazdele se descurca de unii singuri, alegandu-si preparatele dupa dorinta. La restaurant bufetul suedez se prezinta sub forma unor mese cu preparate diverse, incadrate valoric intr-o suma fixa de bani, la care consumatorii pot servi orice si oricat. Exportat cu succes in toata lumea acest bufet suedez s-a transformat, devenind mai ales modalitatea de a rezolva lucrurile in pauze, pentru diversi organizatori de conferinte, sesiuni de lucru, seminarii, colocvii sau alte intruniri de afaceri. Bufetul suedez a devenit foarte popular si in Romania. Este foarte practic si uneori chiar mai economicos. In plus faciliteaza socializarea. De regula acolo unde este bufet suedez nu este masa, eventual doar niste mese inalte ca de bufet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci