Pentru a prepara aceasta reteta de mamaliga cu cas si smantana sunt necesare urmatoarele ingrediente: cas, slanina, faina de porumb, sare, apa.
Se prepara o mamaliga, din faina de porumb. Se rade casul pe razatoare. Slanina se taie cubulete si se pune la calit.
Se ia o tava si se aseaza un strat de slanina, apoi un strat de branza si un strat de mamaliga. Se continua tot asa, astfel incat ultimul strat sa fie de branza.
Se pune tava la cuptor inainte de a fi servita.
Alte retete recomandate:
Mamaliga cu carne si ciuperci
Mamaliga cu sos de rosii
Mamaliga cu ochiuri la cuptor

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii