Trandafiri

Pentru a realiza aceasta delicioasa reteta de trandafiri, sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, unt, zahar pudra, baton de vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • vanilie.

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si cu vanilia ca o spuma. Se lasa la rece.

Se intinde din aluat o foaie dreptunghiulara, apoi se intinde cu cutitul, peste toata foaia, untul frecat cu zaharul si se ruleaza. Sulul obtinut se taie bucati lungi de 6—7 cm. Aceste bucati se aseaza intr-o forma rotunda (sau intr-o cratita) unsa si capitonata cu hartie unsa cu unt, una langa alta (cu putina distanta intre ele).

Bucatiile se aseaza astfel incat taieturile sa fie pe fundul formei si la supra­fata ei. Se lasa sa creasca putin si se dau la cuptor la foc mic pana  se ridica bine, apoi focul se intareste.


Pot fi serviti dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Trandafiri cu crema de zahar ars si blat

Trandafiri cu dulceata si nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci