Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Tapioca este creată din rădăcinile unui arbust înalt, care creşte în ţările calde. Acesta poartă numele de „manioc” sau „cassava”. Rădăcinile plantei de manioc conţin o treime amidon şi două treimi apă, iar până la a fi pregătită pentru gătit are nevoie de mult timp. Majoritatea tapiocăi din Europa şi Statele Unite ale Americii provine din Java, Brazilia şi Madagascar. În general tapioca este folosită în budinci, sosuri și creme ca agent de îngroșare Încă de la început trebuie spus că tapioca are foarte puține vitamine și nu conține proteine. În schimb este o sursă sănătoasă de carbohidrați și nu conține gluten. Amidonul din tapioca are un nivel scăzut al colesterolului, grăsimilor saturate și al sodiului. O ceașcă de tapioca însumează 544 de calorii și include 1,5 mg omega-3, 3 mg omega-6 și 1g de fibre dietetice. Acidul folic (vitamina B9) este prezent în cantitate de 6,1 mcg (adică 2% din necesarul zilnic), fierul de 2,4 mg (adică 13% din necesarul zilnic), iar calciul de 30,4 mg (3% din necesarul zilnic). Minerale precum fosforul, potasiul, zincul și magneziul se găsesc și ele în tapioca în cantități variate. În comerț tapioca se găsește,la noi , cel mai des sub forma de perle Perluțele de tapioca, cel mai des întâlnite, vor absorbi o cantitate de apă egală cu de două ori volumul lor, devenind tari și umflate.

Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime
Foto 1/4
Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime
Foto 2/4
Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime
Foto 3/4
Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime
Foto 4/4
Înapoi la articol

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa