Dovleacul are un continut bogat in fibre alimentare, care protejeaza mucoasa colonului, precum si de vitamina A, care ofera o buna protectie antioxidanta. Persoanele care sufera de diabet sau afectiuni cardiovasculare se vor vindeca mult mai repede daca includ in dieta supe sau mancaruri cu dovleac crud. Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii. Al doilea este nautul care este o leguminoasa si este recomandat a se consuma pana la trei cani de naut pe saptamana pentru un aport nutritiv valoros. Cu un continut scazut de grasimi saturate si cu colesterol si sodiu redus, nautul contine cantitati mari de folat, mangan, fosfor, fier magneziu..etc. Este o combinatie perfecta si o contributie valoroasa pentru sanatatea noastra. De aceea mi-am propus sa va recomand o reteta cu dovleac si naut, care sper sa va placa...!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii