Scotch eggs

Scotch eggs este o reteta deosebita de aperitive potrivita pentru orice petrecere sau ocazie festiva.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Scotch eggs

Ingrediente

  • 5 oua
  • 400 gr. carne tocata (porc si vita)
  • sare
  • piper
  • 1 lgt. boia dulce
  • 2 lgt. cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • faina
  • pesmet

Mod de preparare

Ouale scotiene sunt un aperitiv clasic englezesc, utilizat de aproape 300 de ani, dar care are variatii in toata lumea (se folosesc diferite tipuri de carne,peste sau poate fi vegetal).

Carnea tocata se amesteca foarte bine cu condimentele si se lasa la frigider o zi. Inainte de a fi folosita, aceasta se stropeste cu putina apa rece, se mai amesteca o data si se imparte in 5 parti. (Se poate utiliza si carne din carnati proaspeti).

Ouale se fierb ( nu mai mult de 5 min. si apoi se introduc imediat in apa rece). Dupa ce s-au racit se curata, se dau prin faina pentru a adera mai bine invelisul si se invelesc in carnea tocata.

Separat, se pregatesc 3 boluri: faina, ou batut cu putin lapte si pesmet (se poate folosi pesmet clasic, dar si Japanese panko care le ofera un invelis crocant placut).

Astfel, ouale se trec prin fiecare bol si apoi se prajesc in ulei fierbinte aprox. 7 min.


Ouale scotiente se pot servi cu mustar, sosuri si salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci