Antipasto cu creveti

Intr-un vas se pun crevetii, zeama de lamaie, uleiul, usturoiul, cimbrul si menta. Se lasa la frigider circa 30 minute. Dupa o jumatate de ora se inc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Antipasto cu creveti

Ingrediente

  • 250 gr creveti
  • 1 rosie
  • 100 gr branza feta
  • 1 lingurita menta tocata
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • cca o jumatate de canuta de ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un vas se pun crevetii, zeama de lamaie, uleiul, usturoiul, cimbrul si menta. Se lasa la frigider circa 30 minute. Dupa o jumatate de ora se incinge o tigaie si se pun crevetii marinati la foc mediu. Se adauga si rosiile si se lasa inca 5 minute. La sfarsit de pune feta (daca nu va place puteti sa n-o folositi) si restul de condimente, se da focul iute pentru 1 minut dupa care se inchide si se lasa sa se odihneasca.



Pentru servire am facut urmatoarele combinatii:

- stratul inferior: ardei copt + branza cottage

- urmatorul strat: crema simpla de branza

- stratul nr. 3: crema de branza cu verdeata

- penultimul strat: crevetii

- ultimul strat (de decor): crema de branza in care am pus praf de curry.

Intre diverse straturi am pus cate o felie de paine, in total 3 felii de paine.

Pentru asezarea straturilor m-am folosit de metoda punga.

Alte retete cu creveti gasiti aici:

Supa- crema picanta de creveti,

Spaghete cu creveti,

Risotto cu dovlecel si creveti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci