Pentru acest aperitiv aveti nevoie de peste, castraveciori murati, oua, condimente, lamaie, verdeata si baghete.
Aperitivele cu peste si castraveciuri murati sunt usor de preparat. Pentru aceste aperitive rapide se oparesc bucatile de salau in apa cu sare timp de 30-40 de minute. Se scot sa se scurga, apoi se lasa la racit. Galbenusul crud si cel fiert se amesteca cu sare, piper si ulei. Se acreste maioneza cu zeama de lamaie si se lasa la rece. Se taie castravetii cubulete, bagheta se taie felii si se unge cu unt, se presara cu cimbru si se introduce in cuptor la rumenit cca 10-15 minute. Bucatile de salau se desfca in fasii, se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga castraveciorii si maioneza. Se omogenizeaza, apoi se orneaza cu marar verde si felii de lamaie.
Aperitivele cu peste si castraveciuri murati se servesc pe felii de bagheta cu unt si cimbru.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaDe mult imi era gandul la o pizza, asa ca astazi am hotarat sa fac una ceva mai sanatoasa, cu blat din faina integrala si...
Pizza casei cu blat din faina integralaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii