Bulete din cod file

1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox. 10 min). Cand este gata se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g cod file
  • sare si piper
  • 1 avocado
  • 2 lingurite hot sos
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 rosie
  • frunze de busuioc
  • 75 ml ulei de maslina

Mod de preparare

1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox. 10 min). Cand este gata se transfera intr-un castron si se zdrobeste cu furculita.

2. Avocado se spala, se taie in doua, se scoate samburele, cu o lingurita se scoate miezul si se adauga peste peste.

3. Peste fileul de cod si avocado, se adauga zeama de lamaie, sosul iute, sare si piperul, se zdrobeste si se amesteca bine.

4. Cu o lingura uda, se ia din compozitie, formandu-se bulete, care se aseaza frumos pe un platou.

5. Rosia se spala, se taie un disain decorativ si se indeparteaza miezul si semintele. Uleiul si cateva frunze de busuioc se pun in blender pentru cateva secunse (pana devine un lichid mai gros si verde). Cu acest ulei umplem rosia, punem cateva frunzulite de busuioc pentru aspect si o plasam (rosia astfel pregatita) in centrul platoului.
Se prepara cu putin inainte de a fi servita, pt ca avocado, stand un timp mai indelungat, se inegreste. Un vin alb se potriveste foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc