Bulete din cod file

1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox. 10 min). Cand este gata se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g cod file
  • sare si piper
  • 1 avocado
  • 2 lingurite hot sos
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 rosie
  • frunze de busuioc
  • 75 ml ulei de maslina

Mod de preparare

1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox. 10 min). Cand este gata se transfera intr-un castron si se zdrobeste cu furculita.

2. Avocado se spala, se taie in doua, se scoate samburele, cu o lingurita se scoate miezul si se adauga peste peste.

3. Peste fileul de cod si avocado, se adauga zeama de lamaie, sosul iute, sare si piperul, se zdrobeste si se amesteca bine.

4. Cu o lingura uda, se ia din compozitie, formandu-se bulete, care se aseaza frumos pe un platou.

5. Rosia se spala, se taie un disain decorativ si se indeparteaza miezul si semintele. Uleiul si cateva frunze de busuioc se pun in blender pentru cateva secunse (pana devine un lichid mai gros si verde). Cu acest ulei umplem rosia, punem cateva frunzulite de busuioc pentru aspect si o plasam (rosia astfel pregatita) in centrul platoului.
Se prepara cu putin inainte de a fi servita, pt ca avocado, stand un timp mai indelungat, se inegreste. Un vin alb se potriveste foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori