Aperitive cu peste

Reteta Icre tarama

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Icrele tarama este un aperitiv festiv delicios. Grisul se fierbe in apa si se raceste. Ceapa se curata, se spala si se taie fin. Lamaia se spala si se stoarce.

ingrediente

Pentru 10 portii:
   icre tarama - 100 g
   gris/paine alba - 25 g
   ulei - 300 ml
   lamaie/sare de lamaie 60 g/ 2 g
   ceapa - 200 g
   masline - 50 g
   sifon - 50 ml

mod de preparare

Icrele tarama este un aperitiv festiv delicios. Grisul se fierbe in apa si se raceste.( Daca se foloseste paine, aceasta se inmoaie in apa, dupa care se stoarce bine.) Ceapa se curata, se spala si se taie fin. Lamaia se spala si se stoarce. (Sarea de lamaie se dizolva in apa.) Maslinele se spala, se scot samburii si se taie in forme diferite pentru decor. Icrele si grisul se bat cu telul, turnandu-se treptat uleiul, putin cate putin. Se adauga sifon, suc de



lamaie si se amesteca continuu pentru omogenizare.



Icrele tarama se servesc rece, cu ceapa separat.


Incearca si Salata de icre imitate
Daca ti-a placut reteta noastra "Icre tarama" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu peste
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.