Aperitive cu peste

Reteta Maki sushi

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
cartederetete.ro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Maki sushi este un aperitiv delicios. Pentru a prepara suschi aveti nevoie de 10 foi de nori
2 castraveti de sera, taiati in felii lungi 2 conserve de ton, scurse de ulei si seminte de susan

ingrediente

Pentru otetul condimentat:
   1 cana otet din orez (eu folosesc otet din vin alb si e ok)
   1/2 cana zahar superfin sau zahar pudra
   1/4 cana sare de mare (e ok si sarea normala
   dar cea de mare se dizolva mai usor
   plus ca eu pe asta o folosesc de obicei)
Pentru orez:
   3 cani orez cu bobul rotund sau orez japonez daca aveti norocul si gasiti
   3 cani apa rece
   6 linguri de otet condimentat
Pentru maki sushi:
   10 foi de nori
   2 castraveti de sera
   taiati in felii lungi
   2 conserve de ton
   scurse de ulei
   seminte de susan
Pentru servit:
   sos de soia
   light
   wasabi
   felii de ghimbir preparate
   gari

mod de preparare

Maki sushi este un aperitiv delicios. Pentru a prepara suschi, ingredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic.Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider.




Orezul se spala pana apa scursa din el e curata. Se scurge foarte bine de apa. Se pune orezul si apa intr-o oala si se da la fiert.Sa aveti un capac care se inchide foarte bine,dar inca nu il puneti. Dati focul mare si lasati sa inceapa sa fiarba.Acum puteti sa puneti capacul si dati focul intre mic si mediu. Mai tine-l pe foc inca 10 minute. Sa nu ridicati capacul, ca sa obtineti un orez usor de prelucrat. Da focul la mic si mai tine-l 10 minute, dupa care il opresti si lasi oala pe aragazul oprit inca 15 minute.




Traditional, orezul de sushi se facea intr-un bol din lemn si se invartea cu o lingura de lemn in timp ce se facea vant cu evantaiul ca sa se racoreasca.




Puteti folosi in bol de lemn, de metal sau de sticla.Se amesteca orezul cu otetul condimentat (vezi cantitatea, sa nu pui tot otetul) maximum 5 minute si se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa sa se raceasca.





Cum asamblam sushi?


Eu folosesc un pad de bambus pe care se ruleaza foile de nori,dar se poate face foarte bine si fara el. Se aseaza foile de nori pe o suprafata foarte uscata. Partea lucioasa sa fie pe dinafara, deci lucrati pe partea nelucioasa.




SA NU UDATI FOILE DE NORI!




Se umezesc mainile, ca sa fie mai usor de lucrat cu orezul si se preseaza orezul pe suprafata foii de nori, intr-un strat subtire, chiar cat sa-l acopere. Se poate face si mai gros daca vreti. La capat se lasa cam un un cm neacoperit si se incepe rularea din partea complet acoperita.Se lipeste cu partea in care ati lasat un cm. Inainte de a-l inchide presara cu semintele de susan si se pun feliile de castraveti si ton,apoi se lipeste.




Optional se mai pot adauga felii de morcovi, fasii de omleta facuta in stil japonez, somon afumat.


Sushi se serveste cu wasabi, sos de soia si felii de ghimbir, gari, care pot fi excluse, oricum nu sunt pe gustul oricui.
Sursa acestei retete este blogul Mitinitta.

Incearca si Sufleu de peste
Daca ti-a placut reteta noastra "Maki sushi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.