Pasta de peste crud si afumat

Pasta de peste crud si afumat este un fel de pate de peste, dar mult mai gustos decat ce gasim in comert si unde mai pui ca se face si foarte usor!

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pasta de peste crud si afumat

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 1 kg cod fiert si dezosat;
  • - 2 pesti afumati (macrou sau hering)
  • curatat de piele si oase;
  • - 500 gr macrou/hering marinat
  • - 3-4 linguri de maioneza de casa (1 ou si aproximativ 100 -150 ml ulei);
  • - 3-4 linguri de iaurt;
  • - 100 gr unt;
  • - sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Dupa ce am curatat pestele, am mixat impreuna cu untul folosind mixerul vertical. Am adaugat apoi maioneza si iaurtul, ca pasta sa capete o consistenta cremoasa. Se potriveste de sare si piper. Eu nu am mai pus zeama de lamaie, pentru ca pestele marinat este destul de acru. Pentru cine doreste mai acru, fie pune pestele marinat direct, fie mai adauga zeama de lamaie.


Pasta de peste se poate servi pe felii de castravete proaspat, felii de paine prajita, paine proaspata, cosulete coapte din aluat de foietaj.

Reteta de pasta de peste crud si afumat a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci