Rondele de clatite cu somon si crema de branza

Rondelele de clatite cu somon sunt niste aperitive foarte aspectuoase si gustoase, potrivite pentru o masa de sarbatoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rondele de clatite cu somon si crema de branza

Ingrediente

  • 300g faina
  • 4 oua
  • 500ml lapte
  • sare
  • ulei de floarea soarelui
  • 250g branza dulce de vaca
  • 2 linguri smantana
  • o mana de arpagic
  • 150g somon afumat (felii)

Mod de preparare

  1. In prima faza pregatim clatitele. Se amesteca faina impreuna cu ouale, laptele si cu putina sare pana se obtine un aluat nu foarte gros. Clatitele se prajesc intr-o tigaie si se lasa la racit acoperite, ca sa nu se usuce.

  2. Branza dulce se amesteca cu arapgicul tocat si 2-3 linguri de smantana grasa, si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

  3. Se rupe o bucata de folie de aluminiu mare cat clatita. Se pune clatita pe folie si se unge cu crema de branza pe jumatate de suprafata. Deasupra branzei se pune o felie de somon afumat.

  4. Se ruleaza clatita si se infasoara in folia de aluminiu, dupa care se lasa o ora la frigider.

  5. Dupa ce s-au racit si asezat clatitele se scot din frigider si se taie in rondele groase de aproximativ 1 cm, in care se pune o scobitoare, folosita si pentru a servi din rondele.


Clatitele cu somon si crema de branza sunt un aperitiv potrivit pentru orice ocazie si se servesc reci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc