Sardine marinate

Se caleste in unt ceapa si usturoiul pana ce devin aurii. Se adauga lamaile taiate felii, condimentele si verdeturile, mustarul, vinul, otetul, cognac

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4 persoane
  • 3
  • 5 kg sardine
  • 2 lamai
  • 3 cepe mari
  • 6 cepe de apa (de marime mica)
  • 1 capatana usturoi
  • 1 pahar de mustar iute
  • 1 pahar de otet de vin
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 paharel de cognac
  • scortisoara dafin
  • cimbru
  • piper verde
  • arpagic
  • tarhon
  • sare
  • piper negru
  • unt

Mod de preparare

Se caleste in unt ceapa si usturoiul pana ce devin aurii. Se adauga lamaile taiate felii, condimentele si verdeturile, mustarul, vinul, otetul, cognacul si un pic de apa. Se amesteca si se verifica daca e condimentat. Se pune intr-un vas de lut sardinele curatate si fara cap si se toarna peste ele amestecul obtinut. Se pune vasul la frigider 3-4 zile. Se scoate cu o ora inainte de servire.
Cu felii de paine cu unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc