Somon in scoici din aluat frantuzesc

Somon in scoici din aluat frantuzesc este un aperitiv cu peste deosebit care poate fi servit la orice ocazie festiva. Pentru aceasta reteta cu somon aveti nevoie si de aluat frantuzesc.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Somon in scoici din aluat frantuzesc

Ingrediente

  • scoici din aluat frantuzesc
  • 1 praz tocat
  • 1/2 ardei gras
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de faina
  • putin praf de curry
  • sare si piper dupa gust
  • 4oo ml lapte
  • mazare (fiarta in prealabil)
  • creveti curatati
  • bucati de somon afumat

Mod de preparare

Somon in scoici din aluat frantuzesc este un aperitiv cu peste deosebit care poate fi servit la orice ocazie festiva. Pentru aceasta reteta cu somon se toaca mai intai prazul tocat si ardeiul gras, dupa care se calesc un pic intr-o lingura de unt.

Se adauga 2 linguri de faina, putin praf de curry, sare si piper dupa gust si apoi laptete. Se fierbe totul la foc mic pana se ingroasa sosul, iar spre final se adauga mazarea (fiarta in prealabil), crevetii curatati, bucatile de somon afumat si se mai lasa 2  minute pe foc. Cu aceasta pasta se umplu scoicile din aluat care au fost coapte dinainte.


Somonul in scoici din aluat frantuzesc se pune la rece inainte de a fi servit, dar si cald poate fi servit.
Reteta Somon in scoici din aluat frantuzesc a fost propusa de Dan@ pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc