Tarta cu ton si rosii

Tarta cu ton si rosii este o mancare delicioasa si sanatoasa. Umplutura o faceti cam asa : Puneti pe foc 150 ml lapte si aduceti la punctul de fierbere.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ton si rosii

Ingrediente

  • pentru umplutura:
  • 2 conserve mici de ton in suc propriu (le scurgeti de suc) cam 250-270 gr ton
  • 2 rosii potrivite
  • 70 gr branza feta
  • 140 gr boabe de porumb din conserva
  • 1 lingura faina
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lingurita delikat
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • o portie aluat tarta

Mod de preparare

Tarta cu ton si rosii este o mancare delicioasa si sanatoasa. Umplutura o faceti cam asa : Puneti pe foc 150 ml lapte si aduceti la punctul de fierbere, micsorati flacara si adaugati incet faina pentru a nu se forma cocoloase. Lasati sa fiarba inabusit 3 minute. Adaugati 1/2 lingurita delikat. Intr-un bol amestecati bine tonul scurs de sus, boabele de porumb si turnati sosul de lapte.

In aluatul de tarta, intins in tava si copt in prelabil, puneti, cu lingura, amestecul de ton cu porumb, apoi imprastiati deasupra niste branza feta si rosiile taiate rondele subtiri.

Dati la cuptor pentru 35-40 minute si cu 5 minute inainte de a o scoate, pensulati-o bine cu un galbenus desfacut in 3 linguri de lapte.

Tarta cu ton si rosii serviti-o rece, calda...cum doriti...mie imi plac tartele reci :P

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci