Cafele

Reteta Cafea turceasca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
FLORY Sumida 9950 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Apa se pune la incalzit intr-un ibric de arama sau aluminiu. In apa calda se amesteca zaharul si cafeaua si se pune ibricul pe o sursa de foc domoala-

ingrediente

   1 lingurita cafea macinata fin
   1/2 lingurita zahar si apa corespunzatoare

mod de preparare

Apa se pune la incalzit intr-un ibric de arama sau aluminiu. In apa calda se amesteca zaharul si cafeaua si se pune ibricul pe o sursa de foc domoala- deoarece fierberea trebuie sa fie foarte lenta. De preferat este ca ibricul sa fie asezat intr-o tava cu nisip sau pe o tabla care sa aiba rol de intermediator fata de flacarea focului. In momentul in care se ridica spuma , se retrage ibricul de pe foc si se lasa deoparte 2-3 min. Se repune pe foc si se repeta operatia inca de 2-3 ori.La sfarsit se picura putina apa rece in ibric.
Incearca si Cafea demonica
Daca ti-a placut reteta noastra "Cafea turceasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cafele

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite