Cafea turceasca

Apa se pune la incalzit intr-un ibric de arama sau aluminiu. In apa calda se amesteca zaharul si cafeaua si se pune ibricul pe o sursa de foc domoala-

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingurita cafea macinata fin
  • 1/2 lingurita zahar si apa corespunzatoare

Mod de preparare

Apa se pune la incalzit intr-un ibric de arama sau aluminiu. In apa calda se amesteca zaharul si cafeaua si se pune ibricul pe o sursa de foc domoala- deoarece fierberea trebuie sa fie foarte lenta. De preferat este ca ibricul sa fie asezat intr-o tava cu nisip sau pe o tabla care sa aiba rol de intermediator fata de flacarea focului. In momentul in care se ridica spuma , se retrage ibricul de pe foc si se lasa deoparte 2-3 min. Se repune pe foc si se repeta operatia inca de 2-3 ori.La sfarsit se picura putina apa rece in ibric.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori