Irish Coffe este combinatia ideala dintre cafea si alcool.
Incepem prin a prepara frisca lichida. Punem frisca lichida intr-un shaker si o agitam usor fara a se intari prea tare, trebuie sa fie semi-lichida; daca nu avem un shaker putem bate frisca in modul traditional cu un tel. Apoi preparam cafeaua, eu prefer espresso dublu lungit cu apa fierbinte. Punem zaharul si whiskey-ul in paharu speciala pentru irish coffee. Paharul trebuie sa fie din material rezistent termic si sa aiba codita. Turnam cafeaua fierbinte peste whiskey si zahar. Apoi turnam rapid frisca peste cafeaua fierbinte. Frisca are rol de capac ce va pastra toate aromele la interior. (Niciodata dar Niciodata nu vom consuma aceasta bautura cu un pai de plastic.) Decoram cu un putina ciocolata rasa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii