Aceasta reteta de smoothie energizant cu proteine propusa de Carmen Bruma este potrivita atat pentru cei care tin post, cat si pentru cei care sufera din cauza asteniei de primavara. Este excelent in special in perioadele aglomerate, iar in cazul in care tineti post, este recomandat sa-l consumati zilnic, pentru a evita carentele de vitamine si minerale.
• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru smoothie
• spalati bine toate ingredientele, curatati de coaja ananasul, avocado si lamaia
• ananasul se taie in cubulete
• adaugati alternative ingredientele in storcator, fructe si frunze, asteptand sa fie preluate lent de axul melcat
• se consuma dimineata, imediat dupa preparare.
Beneficiile fructului de avocado sunt nenumarate, datorita aminoacizilor esentiali si grasimilor bune, fiind de asemenea si o sursa foarte buna de proteine. Continutul bogat in fibre ajuta digestia si inlesneste absorbtia nutrientilor din alimente.
Varza kale este una dintre putinele legume care contine o cantitate considerabila de Omega 3 si de asemenea calciu, cupru, fier.
Ananasul este un puternic detoxifiant care ajuta procesul de digestie si stimuleaza metabolismul.
Spanacul este un aliment cu importante proprietati de remineralizare. Este recomanadat sa-l consumati in perioadele de astenie, anemii, atunci cand organismul este slabit si are nevoie de remineralizare.
Iata pe scurt un top 10 al celor mai importante alimente recomandate de Carmen Bruma pentru a Evita carentele de vitamine, dar si kilogramele in plus:
1. smoothie verde cu proteine
2. ciuperci
3. legume proaspete de sezon
4. cereale si pseudocereale – quinoa, amaranth, mei, hrisca, ovaz - cu moderatie
5. oleaginoase – seminte de canepa, migdale, nuci, alune, seminte de dovleac crude, seminte de floarea-soarelui - cu moderatie ( 1-2 pumni de seminte crude/zi)
6. leguminoase – linte, fasole, mazare – cu moderatie
7. fructe – cu moderatie
8. polen
9. laptisor de matca
10. avocado – cu moderatie, 1 fruct pe zi
Savurati cu placere!
Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/top-10-alimente-de-consumat-in-post-fara-sa-te-ingrasi/
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm pregatit aceasta reteta pentru a face niste martisoare comestibile . Au iesit foarte gustosi si fragezi.Sper sa le fi...
Fursecuri spritate cu portocale
Comentarii