Limonada cu pepene verde si ghimbir este o bautura perfecta in zilele calde de vara, aromata si racoritoare.
- storci zeama de lamaie si o lasi la rece;
- storci miezul de pepene verde,pana obtii 500 ml de suc
- curata radacina de ghimbir de coaja, apoi feliaza ghimbirul in bucati de 0,5 cm;
- pune intr-o tigaie mierea, ghimbirul si o cana de apa;
- amesteca acest sirop continuu, pana cand se dizolva mierea;
- lasa siropul deoparte o jumatate de ora, apoi trece-l prin sita si pastreaza doar lichidul;
- amesteca siropul cu restul de suc de pepene vrede,apa si zeama de citrice si toarna bautura obtinuta in pahare.
Se serveste cu gheata si felii de lamaie sau, daca o oferi copiilor, doar rece, de la frigider.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii