Limonada cu pepene verde si ghimbir este o bautura perfecta in zilele calde de vara, aromata si racoritoare.
- storci zeama de lamaie si o lasi la rece;
- storci miezul de pepene verde,pana obtii 500 ml de suc
- curata radacina de ghimbir de coaja, apoi feliaza ghimbirul in bucati de 0,5 cm;
- pune intr-o tigaie mierea, ghimbirul si o cana de apa;
- amesteca acest sirop continuu, pana cand se dizolva mierea;
- lasa siropul deoparte o jumatate de ora, apoi trece-l prin sita si pastreaza doar lichidul;
- amesteca siropul cu restul de suc de pepene vrede,apa si zeama de citrice si toarna bautura obtinuta in pahare.
Se serveste cu gheata si felii de lamaie sau, daca o oferi copiilor, doar rece, de la frigider.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataPentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să...
Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii