Se spala merele si se taie felii groase, care se pun intr-un vas mare si se fierb acoperite cu 2 l de apa. Cand merele s-au inmuiat, se adauga zaharul
Se spala merele si se taie felii groase, care se pun intr-un vas mare si se fierb acoperite cu 2 l de apa. Cand merele s-au inmuiat, se adauga zaharul si se mai fierb 5 minute. Se trage vasul de pe foc si se raceste continutul. Se trec merele prin sita si se pun din nou la fiert in apa in care au fiert. Tot acum se pune si o lingurita de scortisoara. Mustul obtinut se clocoteste zece minute, apoi se toarna cald in sticle, care se leaga cu celofan si se pasteurizeaza dupa metodele amintite.
Se pastreaza la rece peste iarna.
Alte retete:
Compot de mere
Clatite cu mere
Suc de mere

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii