Sodou cu vin

Sodoul cu vin este rapid de preparat. Pentru a realiza un sudou cu vin, sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, vin alb, zahar, vanilie.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 300 g vin alb
  • vanilie.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile ca o crema. Se pune la fiert vinul cu vanilia (baton) ca sa dea un clocot, se ia de pe foc si se toarna peste galbenusurile frecate cu zaharul, cate putin, amestecand mereu (in acelasi sens).

Se pune din nou cratita pe foc (amestecind neincetat) pana cand sosul incepe sa se ingroase si da primul clocot. Se da la o parte.


Se serveste in sosiera la budinci.

Alte retete recomandate:

Ciuperci in sos de vin

Friptura de vita in sos de vin

Rulouri de pui cu sos de vin

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc