Se curata fructele si se spala in mai multe ape reci, dupa care se zdrobesc cu mana si se lasa sa se limpezeasca la rece. Se trage sucul limpezit in a
Se curata fructele si se spala in mai multe ape reci, dupa care se zdrobesc cu mana si se lasa sa se limpezeasca la rece. Se trage sucul limpezit in alt vas si se masoara. Se face un sirop legat ca pentru dulceata dintr-un kilogram de zahar si un litru de apa si se lasa pe marginea plitei un sfert de ora. Se pune sucul de capsuni peste siropul de zahar si se fierb impreuna un sfert de ora. Pentru sucul de capsuni se aleg fructe foarte coapte, care contin o cantitate mare de zahar. Dupa dorinta, sucul se poate parfuma cu vanilie, care se pune la fiert impreuna cu sucul. Se procedeaza la fel ca si la celelalte sucuri, atunci cand se trage in sticle si se pasteurizeaza. Pasteurizarea este necesara pentru ca sucurile se pastreaza peste iarna si altfel nu rezista.
Alte retete usoare:
Compot de caise
Dulceata de trandafiri
Dulceata de zmeura
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaM-a luat dorul de prajitura asta ,am cautat pe aici,am citit mai multe ,m-am oprit la reteta lui Pusha,am facut-o,nu e rea,se...
Prajitura cu mere si bezeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii