• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• spalati bine toate ingredientele si curatati sfecla
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
• sucul se bea imediat dupa preparare.
Toamna e momentul ideal pentru a beneficia de toate elementele nutritive ale legumelor radacinoase, precum telina, sfecla, cartofii, pastarnacul sau radacina de patrunjel, sau pentru a incepe o cura de struguri sau produse probiotice care sa stabileasca echilibrul intestinal.
Iata ce legume si fructe nu ar trebui sa va lipseasca din alimentatie toamna:
Sfecla rosie consumata cruda in salate sau coapta la cuptor are efecte remineralizante si revigorante. Combate anemia, intareste imunitatea si stimuleaza functionarea ficatului. O alta varianta in care o puteti consuma este acest suc de toamna preparat prin presare la rece.
Dovleacul este o sursa bogata de betacaroten, fier, zinc, potasiu, fibre cu efect antioxidant, anticancerigen si de reglare a tensiunii arteriale. Dovleacul amelioreaza dispozitia datorita continutului de B-uri, potasiu si glucide cu absorbtie lenta.
Strugurii au puternic efect antioxidant, stimuleaza sistemul imunitar, ajuta sistemul digestiv si pe cel urinar. Pot fi consumati chiar ca aliment unic, dar nu mai mult de 1-2 zile.
Broccoli este una dintre cele mai puternice legume cu rol in preventia cancerului. Contine vitamina C, fier, calciu, betacaroten si un fitonutrient (sulforaphanul) care distruge bacteria Helicobacter Pylori responsabila de aparitia ulcerului. Atentie insa, persoanele care au disfunctii ale tiroidei trebuie sa consume cu moderatie legume din familia cruciferelor ( conopida, broccoli).
Nucile, desi au multe calorii, compenseaza prin bogatia de vitamine, B, E, minerale, proteine vegetale, acizi grasi si fibre. Ideal este sa mancati miezul de nuca pastrat in coaja pana in momentul consumului si sa nu depasiti 5-6 (25 g) nuci pe zi.
Savureaza cu placere!
Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/dieta-de-toamna-top-5-alimente-pe-care-trebuie-sa-le-consumi/
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradO mancare satioasa si gustoasa.
Perisoare cu sos de rosii si ciuperciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii