Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca impreuna cu drojdie de be

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg visine
  • 10 l apa
  • 3 kg zahar
  • drojdie de bere

Mod de preparare

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca impreuna cu drojdie de bere cat o nuca, pana cand aceasta devine lichida. Se pune peste fructe. Din fructe se pastreaza jumatate de cantitate, care se zdrobesc cu mana pentru a grabi fermentatia. Vasul se umple apoi cu apa rece si se lasa la cald sa fermenteze continutul sase zile. Se amesteca in fiecare zi in vas. Cand fermentatia a incetat, vinul se scoate din vasul in care a stat si se toarna in sticle mici, care se leaga si se pasteurizeaza in bain-marie. Se pastreaza apoi la rece, peste iarna.
Alte retete:

Sirop de trandafiri

Nectar de caise

Nectar de visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
4
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Tocana de primavara ploioasa
Bucataras.RO

Tocana de primavara ploioasa

Azi am facut slalom printre brazdele mustind a apa si ploaia care ma ameninta ca ma scoate din gradina. Am apucat sa pun...

Tocana de primavara ploioasa
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori