Ciuperci cu busuioc si sos vinaigrette de lamaie

Ciupercile cu busuioc si sos vinaigrette de lamaie sunt aperitive sanatoase si delicioase. Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ciuperci
  • 12 ciuperci mari
  • 100 ml ulei
  • 25 g unt
  • 1 leg. Busuioc pentru ornat
  • Pentru vinaigrette:
  • 1/2 lamaie
  • coaja rasa si sucul
  • 1 lingura otet
  • 1 lingera capere mici
  • 1 catel usturoi tocat marunt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lamaie taiata bucati

Mod de preparare

Ciupercile cu busuioc si sos vinaigrette de lamaie sunt aperitive sanatoase si delicioase. Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie. Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine. Se incalzeste gratarul. Se ung ciupercile pe o parte cu ulei. Se aseaza cu cupele in sus pe tava aragazului si se toarna 1 lingurita de ulei in fiecare. Se pune cate o bucatica de unt. Se asezoneaza. Se frig 6-8 minute, pana ce devin aurii – se ung constant cu uleiul ramas. Se transfera in farfurii si se toarne deasupra vinegreta. Ciupercile cu sos vinaigrette de lamaie se orneaza cu frunze de busuioc.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori