Ciupercile cu marar sunt un aperitiv usor de facut si care vor avea mare succes la musafiri.
Ceapa taiata marunt se caleste in 100 ml ulei, pentru cca 4-5 minute, impreuna cu o jumatate lingurita cu sare, la foc mic, pina cand devine lucioasa. Se adauga apoi ciupercile curatate, sucul de rosii si un varf de cutit piper, lasandu-le sa fiarba la foc mic, acoperite, pentru cca 30-40 minute si adaugand putina apa pana cand se inmoaie. Cand ciupercile sunt fierte, iar sosul scazut numai cat sa le cuprinda, se adauga mararul si se sareaza dupa gust si, facultativ, se pun citeva picaturi de zeama lamiie. Se lasa la racit inainte de servire.
Ciupercile cu marar se pot servi ca aperitiv tip bruschete.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtReteta asta o am de la mama nasului nostru de cununie, de aceea i-am zis ''Prajitura Hortansa'', din respect pentru aceasta...
Desert prajitura HortansaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii