Ciuperci jambonate

Pentru concurs retete de primavara! Ciupercute delicioase!!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ciuperci jambonate

Ingrediente

  • 200 g costita afumata,
  • 12 fasii de jambon afumat
  • 100 ml ulei de masline
  • sare,
  • piper
  • condmente pui
  • 2 cepe rosii
  • un ardei galben
  • un ardei verde
  • 12 ciuperci mari Champignon,
  • un piept de pui dezosat, fara piele, potrivit de mare
  • 12 oua de prepelita

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se indeparteaza piciorusele, se spala, se scurg.

Se taie pieptul fasii subtiri apoi se taie in cubulee mici, la fel si costita afumata, se taie ceapa marunt apoi ardeiul si rosiile se maruntesc.

Se incinge un pic de ulei apoi calim un pic costita maruntita, ceapa, adaugam pieptul de pui, ardeiul si la urma rosiile.

Se calesc bine apoi potrivim de sare si piper, condimentam cu plante aromatice. Se da de pe foc apoi adaugam mararul taiat fin.

Fiecare palariutade ciuperca se unge cu un pic de ulei de masline, se sareaza si se aseaza cu adancitura in sus intr-o tava apoi se dau 15-20 de minute la cuptor sa se coaca un pic.

Se scot palariile dn cuptor, se lasa sa se raceasca un pic apoi fiercare se infasoara in cate o faie de jambon afumat care se prinde la capat cu o jumatate de scobitoare din bambus care se scoate cand se servec ciupercutele.

Se pune in fiecare palariuta cate o lingura de umplutura din tigaie.

Umplutura din fiecare palariuta se leaga cu cate un ou de prepelita, spart deasupra umpluturii. Se da la cuptor pana ce se incheaga oul de prepelita.

Se pot servi calde dar si reci,sunt delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide