Ciuperci umplute

Alegeti ciuperci mai mari, rupeti-le cozile, apoi curatati-le, spalati-le si lasati-le sa se zvante. Caliti in ulei fierbinte ceapa tocata, puneti coz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g ciuperci
  • 100 g ceapa
  • 100 g cascaval
  • 150 ml ulei
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • o lingura cu pesmet
  • marar
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Alegeti ciuperci mai mari, rupeti-le cozile, apoi curatati-le, spalati-le si lasati-le sa se zvante.

Caliti in ulei fierbinte ceapa tocata, puneti cozile ciupercilor, spalate si tocate fin, sare si piper dupa gust, pe foc potrivit, sa fiarba pana cand lichidul lasat de ciuperci scade aproape complet.

Adaugati verdeata si pesmetul, amestecati totul cu grija, lasati sa se raceasca si cu compozitia respectiva umpleti palariile ciupercilor.

Asezati apoi ciupercile umplute pe o tava unsa, acoperitile cu cascaval ras si dati tava la cuptor pana cand cascavalul se rumeneste, apoi scoateti-le pe un platou.

Sosul din tava stingeti-l cu vin si aduceti-l la masa alaturi de platoul cu ciuperci umplute.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc