Ciupercute umplute pe pat de orez

Un aperitiv alaturi de o garnitura delicioasa!

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Ciupercute umplute pe pat de orez

Ingrediente

  • 9-10 ciuperci champignion
  • 1 morcov
  • 1 bucatica de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 100 g costita extra
  • 150 g carne tocata de curcan
  • 50 ml ulei
  • marar si patrunjel verde
  • 8-10 cubulete cascaval (sau felii mozzarella)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se indeparteaza piciorusele ciupercilor, se spala sub jet de apa, apoi se sterg cu un prosopel, se ung cu un strop de ulei de masline, se sareaza si pipereaza dupa gust, interiorul palariilor si se dau la cuptorul incins 15 minute.

Intre timp, zarzavatul curatat si spalat se taie tot cubulete mici si se soteaza cateva minute intr-o picatura de ulei, acoperind tigaia cu un capac etans, apoi se adauga costita taiata si ea cubulete mici si la urma carnea tocata, amestecand continuu pana ce se evapora tot lichidul din tigaie, se potriveste de sare si piper. Se ia tigaia de pe foc si se adauga si verdeata tocata fin.

Se umple fiecare palariuta cu cate o lingura varfuita din acest amestec, se pune cate un cub de cascaval deasupra si se da iar cca. 10 minute la cuptor. Se servesc calde pe pat de orez fiert cu legume. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide