Ciupercute umplute pe pat de orez

Un aperitiv alaturi de o garnitura delicioasa!

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Ciupercute umplute pe pat de orez

Ingrediente

  • 9-10 ciuperci champignion
  • 1 morcov
  • 1 bucatica de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 100 g costita extra
  • 150 g carne tocata de curcan
  • 50 ml ulei
  • marar si patrunjel verde
  • 8-10 cubulete cascaval (sau felii mozzarella)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se indeparteaza piciorusele ciupercilor, se spala sub jet de apa, apoi se sterg cu un prosopel, se ung cu un strop de ulei de masline, se sareaza si pipereaza dupa gust, interiorul palariilor si se dau la cuptorul incins 15 minute.

Intre timp, zarzavatul curatat si spalat se taie tot cubulete mici si se soteaza cateva minute intr-o picatura de ulei, acoperind tigaia cu un capac etans, apoi se adauga costita taiata si ea cubulete mici si la urma carnea tocata, amestecand continuu pana ce se evapora tot lichidul din tigaie, se potriveste de sare si piper. Se ia tigaia de pe foc si se adauga si verdeata tocata fin.

Se umple fiecare palariuta cu cate o lingura varfuita din acest amestec, se pune cate un cub de cascaval deasupra si se da iar cca. 10 minute la cuptor. Se servesc calde pe pat de orez fiert cu legume. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori