Clatite cu ciuperci

Preparati din ingredientele pentru clatite. Trebuie sa fie o compozitie de consistenta unei smantani subtiri. Ungeti o tigaie cu o lingurita de ulei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 300 gr faina
  • 500 ml apa
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr ciuperci proaspete
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preparati din ingredientele pentru clatite. Trebuie sa fie o compozitie de consistenta unei smantani subtiri. Ungeti o tigaie cu o lingurita de ulei si tineti-i pe foc pana cand se incinge bine uleiul. Luati cu un polonic sau cescuta din compozitia de foi si turnati in tigaie, apoi imediat miscati tigaia, astfel incat compozitia sa se intinda uniform pe toata suprafata acesteia. Rumeniti clatitele pe ambele parti si asezati-le una peste alta pe o farfuria incinsa. Pentru umplutura caliti ciupercile curatate, spalate si tocate cat mai marunt, in ulei impreuna cu ceapa tocata. Dupa 10 minute adaugati vinul, potriviti de sare si piper si lasati la foc mic pana cand se evapora toata zeama din tigaie. Umpleti foile de clatite cu ciupercile calite si rulati-le.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Biftec la gratar cu ciuperci Ciuperci umplute Conopida la cuptor cu bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci