Placinta cu ciuperci si pui

Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat cuprinde. Formam o painic

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ragu:
  • 150 g ciuperci pitarce uscate
  • 50 g unt
  • 15 g faina
  • 2
  • 5 dl supa de pui fierbinte(fiarta ingrosata
  • 5 dl frisca sau lapte
  • 1 ceapa rosie
  • taiata marunt
  • 2 morcovi feliati
  • 2 teline
  • feliate marunt
  • 50 g ciuperci proaspet
  • taiate in sferturi
  • 450 g carne de pui fiarta
  • taiata cubulete
  • 50 g mazare proaspata sau congelata
  • Piper negru
  • sare
  • Pentru aluat:
  • 225 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 115 g unt rece
  • feliat marunt
  • 65 g untura de casa
  • feliata marunt
  • 6-1
  • 2 dl apa rece
  • Ou batut
  • pentru ungerea aluatului

Mod de preparare

Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat cuprinde. Formam o painica si o punem pentru o jumatate de ora la loc racoros. Tinem ciupercile pitarce in apa fierbinte o jumatate de ora, apoi le zvantam.

Punem intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt necesara pentru ragu, presaram faina, apoi fierbem pana face clabuci. Apoi adaugam supa de pui, fierbem 2-3 minute, apoi punem frisca, sarea, piperul

Si o punem deoparte. Prajim, intr-o tigaie de Teflon, ceapa, telina si morcovii in untul ramas, putin mai tarziu adaugam ciupercile proaspete inmuiate, iar la sfarsit carnea de pui si mazarea. Daca toate ingredientele s-au inmuiat, adaugam ragu la supa, amestecam, iar daca mai trebuie asezonam cu sare si piper, apoi amestecul il punem intr-o tava.

Aluatul il intindem la o grosime de 3 mm, apoi taiem ia un dreptunghi de marimea tavii, cu care invelim ragu.

Aluatul il strapungem (sa iasa gazelle formate) si il ungem cu ou.

Se da la cuptorul incins la 190 grade si s coace aprox.30 minute pana devine maronie.
Alte retete culinare recomandate:

tocanita de pui

Placinta cu dovleac

Placinta spanac

Placinta cu carne pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Fursecuri papuci
1
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Este o reteta simpla si foarte rapida, cu un gust minunat si care imi aminteste de copilarie.

Salam de biscuiţi reţetă
Sarmalute in foi de varza
3
Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de varza

Sarmalele nu lipsesc din meniul niciunui roman. Sarmalute aburinde asezonate cu voie buna.

Sarmalute in foi de varza
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Ciorba de porc cu legume
5
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita