Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat cuprinde. Formam o painic
Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat cuprinde. Formam o painica si o punem pentru o jumatate de ora la loc racoros. Tinem ciupercile pitarce in apa fierbinte o jumatate de ora, apoi le zvantam.
Punem intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt necesara pentru ragu, presaram faina, apoi fierbem pana face clabuci. Apoi adaugam supa de pui, fierbem 2-3 minute, apoi punem frisca, sarea, piperul
Si o punem deoparte. Prajim, intr-o tigaie de Teflon, ceapa, telina si morcovii in untul ramas, putin mai tarziu adaugam ciupercile proaspete inmuiate, iar la sfarsit carnea de pui si mazarea. Daca toate ingredientele s-au inmuiat, adaugam ragu la supa, amestecam, iar daca mai trebuie asezonam cu sare si piper, apoi amestecul il punem intr-o tava.
Aluatul il intindem la o grosime de 3 mm, apoi taiem ia un dreptunghi de marimea tavii, cu care invelim ragu.
Aluatul il strapungem (sa iasa gazelle formate) si il ungem cu ou.
Se da la cuptorul incins la 190 grade si s coace aprox.30 minute pana devine maronie.
Alte retete culinare recomandate:
tocanita de pui
Placinta cu dovleac
Placinta spanac
Placinta cu carne pui
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouNu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii