Placinta cu ciuperci si pui

Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat cuprinde. Formam o painic

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ragu:
  • 150 g ciuperci pitarce uscate
  • 50 g unt
  • 15 g faina
  • 2
  • 5 dl supa de pui fierbinte(fiarta ingrosata
  • 5 dl frisca sau lapte
  • 1 ceapa rosie
  • taiata marunt
  • 2 morcovi feliati
  • 2 teline
  • feliate marunt
  • 50 g ciuperci proaspet
  • taiate in sferturi
  • 450 g carne de pui fiarta
  • taiata cubulete
  • 50 g mazare proaspata sau congelata
  • Piper negru
  • sare
  • Pentru aluat:
  • 225 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 115 g unt rece
  • feliat marunt
  • 65 g untura de casa
  • feliata marunt
  • 6-1
  • 2 dl apa rece
  • Ou batut
  • pentru ungerea aluatului

Mod de preparare

Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat cuprinde. Formam o painica si o punem pentru o jumatate de ora la loc racoros. Tinem ciupercile pitarce in apa fierbinte o jumatate de ora, apoi le zvantam.

Punem intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt necesara pentru ragu, presaram faina, apoi fierbem pana face clabuci. Apoi adaugam supa de pui, fierbem 2-3 minute, apoi punem frisca, sarea, piperul

Si o punem deoparte. Prajim, intr-o tigaie de Teflon, ceapa, telina si morcovii in untul ramas, putin mai tarziu adaugam ciupercile proaspete inmuiate, iar la sfarsit carnea de pui si mazarea. Daca toate ingredientele s-au inmuiat, adaugam ragu la supa, amestecam, iar daca mai trebuie asezonam cu sare si piper, apoi amestecul il punem intr-o tava.

Aluatul il intindem la o grosime de 3 mm, apoi taiem ia un dreptunghi de marimea tavii, cu care invelim ragu.

Aluatul il strapungem (sa iasa gazelle formate) si il ungem cu ou.

Se da la cuptorul incins la 190 grade si s coace aprox.30 minute pana devine maronie.
Alte retete culinare recomandate:

tocanita de pui

Placinta cu dovleac

Placinta spanac

Placinta cu carne pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Ficatei de curcan in sos de vin rosu
Bucataras.RO

Ficatei de curcan in sos de vin rosu

Stiu ca imi veti spune ca ficatul de pui are jumatate din caloriile ficatului de curcan si are cu o treime mai putina...

Ficatei de curcan in sos de vin rosu
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori