Reteta dietetica de mic dejun cu oua posate

Este propria mea descoperire, un mic dejun destul de copios, dar cu o valoare energetica de sub 250 kcal. Aceasta reteta este de o dificultate medie spre redusa si savuroasa.

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Reteta dietetica de mic dejun cu oua posate

Ingrediente

  • 2 felii de paine Toast integrala
  • 2 oua de gaina proaspete
  • 5 ciuperci champignon medii
  • 1 rosie proaspata medie
  • sare si piper negru pentru condimentare
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita otet de mere

Mod de preparare

Se spala rosia si ciupercile. Rosia se taie in jumatate, ciupercile in sferturi sau felii.

Se incalzeste cuptorul la 180-200 grade C. Pe o tava, se intinde o bucata de hartie de copt si se asaza jumatatile de rosii si ciupercile taiate. Se condimenteaza cu sare si piper si ulei de masline. Se introduce tava la cuptor pentru 20 minute sau pana cand ciupercile sunt gata (rosia nu trebuie neaparat sa fie coapta de tot).

Pe aragaz se pune o oala cu apa la fiert. Apa trebuie sa ocupe vreo 10 cm din adancimea oalei. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul si se adauga lingurita de otet si un praf de sare. Ouale proaspete se sparg in cate un pahar mic fiecare sau in cate un bol. In apa ce fierbe incet, se introduce o lingura si se amesteca rapid in directia acelor de ceas. Se introduce imediat un ou, in apa in miscare si se lasa se se coaguleze. Dupa 3 minute, se scoate din apa cu o lingura cu gauri si se scurge pe un prosop de bucatarie. Se repeta procedura si pentru celalalt ou.

IMPORTANT: ca sa iti reuseasca posarea oualelor cu siguranta, ouala se pot pune in folie de plastic alimentar legate bine sa nu curga si se pot fierbe in oala 2-3 minute, iar dupa fierbere, sa se scoata din folia de plastic. La fel, poti folosi si oua fierte in coaja cu galbenusul moale. Eu le prefer posate :) feliile de paine integrala se pun la prajitor si se rumenesc dupa preferinta.

Pe o farfurie, asamblam micul dejun. Se pun feliile de paine, peste care se pun ciupercile, se adauga rosia si oul posat deasupra, condimentand cu sare si piper dupa necesitate si gust. Va doresc pofta buna, si va asigur ca si mancarea dietetica poate avea gust foarte bun!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Clatite cu dulceturi
Bucataras.RO

Clatite cu dulceturi

Intotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...

Clatite cu dulceturi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos