Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda

Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda este ideala pentru cinele in familie, mai ales ca se face foarte usor si nici nu necesita mare migala. In plus este un aperitiv de primavara delicios.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluatul de tarta avem nevoie de :
  • * 300 g faina
  • * 150g unt
  • * 2 oua
  • * 1praf de sare
  • * 1 lingura apa
  • Pentru umplutura:
  • * 300 g ghebe
  • * 2 zucchini
  • * 2 ardei kapia
  • * o legatura leurda
  • * 4 oua
  • * 50 g smantana
  • * sare
  • piper

Mod de preparare

Preparare aluat tarta:
Se amesteca faina cu sarea si apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios.
Se adauga ouale,apa si se continua framantarea, pana aluatul devine elastic, in jur de 5 minute.
Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste tava de tarta unsa
in prealabil cu unt.
Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Se da tava la cuptor timp de 3-4 minute.

Preparare umplutura:
Ghebele se fierb cateva minute in apa cu sare.
Legumele se curata,se spala si se taie felii.
Leurda spalata se taie fasii mici.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline calim timp de cateva minute ghebele,zucchini si ardeiul kapia, apoi lasam sa se raceasca.
Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu smantana.
Adaugam peste amestecul de oua legumele calite,leurda tocata marunt si amestecam usor.
Punem aceasta compozitie in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 18 grade timp de 40 - 45 minute.
Se taie portii dupa ce se raceste.


Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda se serveste portionata, alaturi de o salata de cruditati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Fasole facaluita
Bucataras.RO

Fasole facaluita

Fasole facaluita
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori