Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda este ideala pentru cinele in familie, mai ales ca se face foarte usor si nici nu necesita mare migala. In plus este un aperitiv de primavara delicios.
Preparare aluat tarta:
Se amesteca faina cu sarea si apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios.
Se adauga ouale,apa si se continua framantarea, pana aluatul devine elastic, in jur de 5 minute.
Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste tava de tarta unsa
in prealabil cu unt.
Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Se da tava la cuptor timp de 3-4 minute.
Preparare umplutura:
Ghebele se fierb cateva minute in apa cu sare.
Legumele se curata,se spala si se taie felii.
Leurda spalata se taie fasii mici.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline calim timp de cateva minute ghebele,zucchini si ardeiul kapia, apoi lasam sa se raceasca.
Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu smantana.
Adaugam peste amestecul de oua legumele calite,leurda tocata marunt si amestecam usor.
Punem aceasta compozitie in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 18 grade timp de 40 - 45 minute.
Se taie portii dupa ce se raceste.
Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda se serveste portionata, alaturi de o salata de cruditati.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii