Puneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa. Framantati un aluat cu care im
Puneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa. Framantati un aluat cu care imbracati forme mici de tarte cu foi groase de un centimetru.
Asezati tartele pe o tava si puneti-le la cuptor cu foc potrivit pana cand se rumenesc frumos.
Intr-un vas de teflon, puneti untul si cand este fierbinte, adaugati ceapa tocata marunt, ciupercile si lasati totul sa se caleasca impreuna 15-20 de minute.
Daca ciupercile nu se patrund bine, adaugati
din timp in timp cate 1-2 linguri cu apa.
Cand sunt aproape gata, puneti peste acestea 2 linguri cu pesmet, sare, piper si mai lasati vasul cateva minute pe foc mic.
In compozitia rece adaugati doua oua batute, omogenizati bine si cu aceasta umpleti pe trei
sferturi tartele.
Separat, caliti in putin unt restul de faina, stingeti cu si lasati amestecul sa fiarba pe foc mic, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa.
Cand aceasta s-a racit, incorporati ouale ramase, amestecand cu o lingura de lemn.
Umpleti tartele, acoperiti-le cu cascaval si dati
preparatul la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!
Aici gasiti alte retete culinare cu ciuperci:
Ciuperci la cuptor
Reteta Montignac - Pui cu ciuperci la cuptor
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...
Steluțe sărate a la TimeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii