Tarte cu ciuperci gratinate

Se prepara intai aluatul pentru tarte. Se amesteca faina cu 100 gr unt moale, un ou, sare si smantana. se framanta bine si se lasa la rece cateva ore

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 50 gr smantana
  • putina sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr ciuperci
  • 75 gr unt
  • 2 oua
  • 50 gr faina
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • 1 pahar de lapte

Mod de preparare

Se prepara intai aluatul pentru tarte. Se amesteca faina cu 100 gr unt moale, un ou, sare si smantana. se framanta bine si se lasa la rece cateva ore. Se intinde apoi o foaie de 5 mm grosime, din care se decupeaza rotocoale cu care se tapeteaza formele de tarte. In fiecare forma se pune cate o pungulita cu boabe de porumb sau de fasole uscata, ca sa nu se ridice fundul tartei la copt. Se introduc apoi tartele la cuptor si se tin acolo pana se intaresc. Se pregateste intre timp compozitia de ciuperci. Se toaca marunt ciupercile curatate si se pun la calit in unt. Dupa 10 minute se adauga un sos gros preparat din restul de unt, faina si lapte. Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se lasa la scazut putin. Se umplu apoi tartele, se presara deasupra cu cascaval ras si se introduc in cuptor la gratinat.


Se servesc calde.

Alte retete:

Saratele Chiftele Rulada de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide